FITCH moralleri bozdu dolara müdahale geldi

- Güncelleme:
FITCH moralleri bozdu dolara müdahale geldi

Ekonomi Haberleri

Ben Bernanke'nin açıklamaları öncesi güne sakin başlayan piyasalar, Fitch'in Türkiye'nin notuyla ilgili açıklamasıyla birlikte gerildi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamaları öncesi güne sakin başlayan piyasalar, nbsp;Fitch'in Türkiye'nin notuyla ilgili açıklamasıyla birlikte gerildi. Açıklamanın ardından BIST'de düşüş hızlandı, gösterge faiz yüzde 9'a yükseldi, dolar ise yeniden 1.95'in üzerine çıktı. Bunun üzerine Merkez Bankası'ndan birbiri ardına dolara müdahale geldi. 50 milyon dolarlık döviz satım ihalesinin ardından saat 13.00'de, 150 milyon dolarlık ikinci ihale yapıldı. 1.9460 liraya gerileyen dolara saat 14.00'te 150 milyon dolarlık yeni müdahale geldi.?Ancak dolar hız kesmediği için 150 milyon dolarlık 4. ihale yapıldı. Daha sonra150 milyon dolarla 5., ardında 650 milyon dolarla 6. müdahale yapıldı. nbsp;Ancak müdahalelerin ardından dolar 1.95'in altına inmedi. nbsp;Borsa ise Fitch'in Türkiye'nin notuyla ilgili açıklamalarının ardından?düştü. BIST günü 907 puan düşüşle 71.074 puandan kapattı. Altın fiyatı ise uluslararası piyasalardan Cumhuriyet ve çeyrekle ayrıştı. Darphane'deki grev sebebiyle piyasada çeyrek altın fiyatları 150 liraya kadar tırmandı. Cuma günü çeyrek altın 132 liradan satılıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...