Tatile geldiler İslamı seçtiler

Tatile geldiler İslamı seçtiler

RAMAZAN 2013 Haberleri

Marmaris'e gelen Norveçli ateist aile, cami önünden geçerken Kur'an-ı kerimi duydu. Gözleri dolan aile camiye girip müezzinden İslamiyeti anlatmasını istedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesine tatile gelen Norveçli bir aile, cami önünden geçerlerken duydukları Kur'an-ı kerim sesinden etkilenerek Müslüman oldu. Fredrikstad şehrinde yaşayan Linda Wastrup Nyman (34) ile Frode Sigvartsen (31) çifti, çocukları Tuva (9), Mathies (9) ve Frida (6) ile tatil için Marmaris'e geldi. Şehir turu attıkları sırada Merkez Camisi'nin avlusuna giren aile, okunan Kur'ân'ı kerimden etkilenerek caminin içine girdi. 20 dakika boyunca müezzin Hamdullah Durdu'yu gözyaşları içinde dinleyen aile, ardından kendilerine İslamiyet'i anlatmasını istedi. Müslüman olmaya o anda karar verdiğini söyleyen Linda Wastrup Nyman, "O kadar güzel okuyordu ki kendimizi caminin içinde bulduk. Ailece oturarak 20 dakika boyunca sadece dinledik ve gözlerimizden yaşlar akmaya başladı. Dinledikçe üzerimden bir ağırlığın kalktığını hissettim. Adeta hafifledim ve huzur buldum. İslâmiyet'i seçtiğim için çok mutluyum" dedi. Ailenin camide ağlayarak kendisine İslâmiyet'i öğrenmek istediklerini söylediğini aktaran müezzin Durdu ise, "Kur'ân-ı kerim okuduğum esnada gözyaşları içinde ellerini açıp dua ediyorlardı. Eşiyle sarılıp ağladıklarına şahit oldum" diye konuştu. nbsp;


nbsp;Tatile geldiler İslamı seçtiler

İhtida merasiminin ardından Linda "Ayşe", Frode "Ali", Mathies "Ayhan", Tuva '"Esma", Frida ise "Elif" adını aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...