Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mimardan izin şartı kaldırılıyor oda devre dışı

- Güncelleme:
Mimardan izin şartı kaldırılıyor oda devre dışı

Ekonomi Haberleri

TMMOB'nin 'harita, plan, etüt ve projelerine' belli parasal bedel karşılığında verdiği vize yetkisi önergeyle kaldırıldı.

İmar Kanunu'nda yapılan değişiklikle, harita, plan, etüt ve projeler, idare ve ilgili kanunlarında açıkça belirtilen yetkili kuruluşlar dışında meslek odaları dahil başka bir kurum veya kuruluşun vize ve onayına tâbi olmayacak. Böylece TMMOB'a ücreti karşılığında vize ve onay şartı da kalkmış oluyor. nbsp;Özellikle önemli yapılarda yapılacak restorasyon çalışmalarında idare ile projenin mimarı arasında izin konusunda kriz yaşanıyordu. İstanbul'daki AKM binasının ilk mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu ile de izin konusunda bir sözleşme yapılmıştı. Tabanoğlu'nun yaptığı proje koruma kuruluna da onaylatılmış ancak, bazı sivil toplum kuruluşlarının açtığı dava sebebiyle proje durmuştu. Ayrıca TBMM binasında da ilk mimarından izin alınmadan en küçük bir tadilat ya da restorasyon yapılamıyor. Yasada yapılan değişiklikle, restorasyon veya tadilat çalışması için bir yapının ilk mimarından izin alma şartı kaldırılmış oldu. Konuyla ilgili görüşünü dile getiren İnşaat?Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu,?TMMOB'un vize yetkisinin kaldırılmasının sektör için olumlu olduğunu belirterek,?"Gereksiz bürokrasi sona erdi. Projeyi çizen bürolar zaten gerekli izinleri almış kişilerdi.?Karar sektörü olumlu etkileyecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...