Doğu ve Güneydoğu uçuşa hazırlanıyor

- Güncelleme:
Doğu ve Güneydoğu uçuşa hazırlanıyor

Ekonomi Haberleri

Çözüm süreci ve teşviklerle cazibe merkezi haline gelen Doğu ve Güneydoğu bölgeleri, yeni havalimanları ile ekonomik potansiyelini de büyütecek.

Çözüm süreci ve teşviklerle cazibe merkezi haline gelen Doğu ve Güneydoğu bölgeleri, yeni havalimanları ile ekonomik potansiyelini de büyütecek. nbsp;Bölgeyi hem Orta Doğu hem de dünyaya açacak olan havalimanlarının ilki olan Bingöl Havalimanı yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Ramazan ayının ilk cuma günü açılışı yapılacak olan ve 60 milyon lirayı aşan harcama gerçekleştirilen Bingöl Havalimanı, yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli olacak. Şırnak ise havaalanına 26 Temmuz'da kavuşacak. Hakkari'ye 65, Yüksekova'ya 5 kilometre mesafedeki havaalanı için 95 milyon lira harcandı. Yeni havaalanlarının yanı sıra, Diyarbakır Havaalanı'na yeni terminal binası ile PAT sahası yapılacak ve kent uluslararası uçuşlara açılacak. Havalimanı yıllık 5 milyon yolcuya hizmet verecek ve bölgenin tek körüklü havalimanı olacak. Ardından Mardin Havalimanı da yeni terminal binasına kavuşarak 3 milyon yolcuya hizmet vermeye başlayacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...