Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar güne nasıl başladı? | 7 Aralık Dolar ve euro fiyatları

Düzenleyen:
Dolar güne nasıl başladı? | 7 Aralık Dolar ve euro fiyatları

Ekonomi Haberleri

Dolar güne nasıl başladı? Dolar kuru, dün gün boyu 3,85 civarında hareket etmesinin ardından, yeni güne de bu seviyeden başladı.

Dolar güne nasıl başladı?  İşte 7 Aralık dolar euro fiyatları... Bir süredir zayıf Türk Lirası ile beraber yükselişlerin 3,98 seviyesine dek taşındığı dolar/TL’de bu hafta itibariyle geri çekilmelerin yaşandığı görülüyor.Haftaya 3,94 seviyesinden başlayan ve bir günde 10 kuruş gerileyen dolar kurunda yatay seyir sürüyor. Dün gün boyu 3,85 civarında hareket eden kur yeni güne de bu seviyeden başladı.Uzmanlar, TCMB'nin adımlarına bağlı olarak dolar/TL'de geri çekilmenin sürebileceğini belirtiyor. Euro, ise 4,55'in üzerinde seyrediyor.

Dolar güne nasıl başladı? | 7 Aralık Dolar ve euro fiyatları

08:15 Asya'da son durum

Asya borsaları, önde gelen bazı teknoloji hisseleri satış baskısıyla karşı karşıya kalmasının ardından toparlansa da yatırımcıların düşük petrol ve bakır fiyatları ile ABD politikasına ilişkin belirsizlik sonucu temkinli kalmasıyla yaklaşık iki ayın dip seviyesinde bulunuyor.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik bölgesel gösterge endeksi hafif değişim gösterdi. Endeks bu yılki güçlü kazanımların ardından yatırımcıların kar realizasyonu ile 23 Kasım'da gördüğü 10 yılın zirvesinden yüzde 4,7 geriledi.

Tencent ve Alibaba gibi başlıca bazı teknoloji hisseleri geriledikten sonra tekrar yükselirken, Koreli Posco gibi materyal hisselerin aralarında bulunduğu diğer hisseler durgun seyir izliyor. Japonya Nikkei225 endeksi Mart sonundan bu yana en büyük düşüşünü kaydetmesi ardından yüzde 1,3 yükseldi. Yatırımcılar ABD'deki vergi indirim yasasının nihai halini bekliyorlar. Vergi indirim tasarısında ilerleme sağlanmış olsa da Kongre'de bütçe üzerinde bu hafta uzlaşı sağlanamaması halinde devlet hizmetlerinin ödeneksizlikten durma ihtimali bulunuyor.

08:00 Piyasalara özet bir bakış

Bu sabah döviz piyasaları sakin bir seyir izliyor. Kripto piyasada Bitcoin'in rekorunu 14 bin doların üzerine taşıyan yükselişi ise finans çevrelerinin ana gündemine dönüşmüş durumda.

Dolar/TL dün son işleme göre yüzde 0,02'yle sınırlı değişimle 3,8533

Euro/TL yüzde 0,14 artışla 4,5503

Sterlin/TL de yüzde 0,06 artışa 5,1593

Euro dolar karşısında yüzde 0,02 ile sınırlı yukarı yönlü değişim göstererek 1,1798'de.

 Sterlin/Dolar yüzde 0,07 düşüşle 1,3374'te.

Bitcoin ise şu sırada rekor tazelemeye devam ediyor. Şu anda yeni rekor 14 bin 220'ye kadar ulaştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...