Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama, 'Mısır'ın sivil hükümete geçişinde herkes sürece katılmalı'

Obama, 'Mısır'ın sivil hükümete geçişinde herkes sürece katılmalı'

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama ve El Nahyan, Mısır'ın bu krizden çıkabilmesi için bütün Mısırlıların bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama, Katar Emiri Şeyh Temim ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid El Nahyan ile Mısır konusunu görüştü. Obama ve Şeyh Temim'in, ABD ve Katar'ın, Mısır'da hızlı ve sorumlu biçimde sürdürülebilir ve demokratik yollardan seçilmiş bir sivil hükümete geri dönülmesini teşvik için bütün taraflarla aktif biçimde temasta olmayı sürderme noktasında mutabık kaldıkları açıklandı. Daha sonra Abu Dabi Veliaht Prensi Nahyan'ı arayan Obama, BAE'yi, Mısırlılarla temaslarında şiddetten uzak durulmasıyla diyalog ve uzlaşıya imkan veren adımlar atılmasının önemini vurgulamaya çağırdı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama ve El Nahyan, Mısır'ın bu krizden çıkabilmesi için bütün Mısırlıların bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Obama görüşmede, ABD'nin, Mısır'daki bütün siyasi, askeri ve dini liderlere, demokratik yoldan seçilmiş bir sivil hükümete geri dönüşü hızlandırmak için diyaloğa girmeleri ve bir siyasi sürece katılmaya kendilerini adamaları yönünde çağrıda bulunduğunu kaydetti. AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...