Dershane kararı ekimde

Dershane kararı ekimde

GÜNDEM Haberleri

MEB, 'dershanelerin kapatılabilmesi veya özel okullara dönüştürülebilmesi' maksadıyla yapılacak kanun değişikliğini Meclis'ten geçirmeyi planlıyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, "Veliler dershaneye kayıt için acele etmesin. Kayıt yaptıranlar için ise bir şey diyemem" açıklamasının ardından farklı bir boyuta taşınan dershane karmaşası, ekim ayında son bulacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "dershanelerin kapatılabilmesi veya özel okullara dönüştürülebilmesi" maksadıyla Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda yapılacak değişiklik için elini çabuk tutacak. MEB, yasa değişikliğini yeni yasama döneminin açılmasıyla birlikte hızlıca Meclis'ten geçirmeyi ve ekim ayına yetiştirmeyi planlıyor. Yasal düzenlemeye, dershanelere kayıt yaptırmış olanlarla ilgili geçici bir madde konulmasını da sağlayacak olan Bakanlık, böylece velilerin mağdur olmasının önüne geçecek. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...