Osmanlı görüntüleri ‘Sessiz Günler’de

Düzenleyen:
Osmanlı görüntüleri ‘Sessiz Günler’de

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sultan Mehmet Reşad’ın çekimlerinin de aralarında olduğu bir çok sessiz film, “İstanbul Sessiz Sinema Günleri”nde gösterilecek.

Sinemanın, tarihi 150 yıl öncesine kadar giden ilk sessiz numuneleri bir festivalle beyazperdeye geliyor. Akbank Sanat; 14-16 Aralık tarihleri arasında 4. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Festival çerçevesinde dünyanın farklı arşivlerinden gelen, restore edilmiş sessiz filmler seyirciyle buluşacak. Festivalde ‘Osmanlı İmparatorluğu’ndan Görüntüler’ programı da yer alacak. Avrupa’daki arşivlerden derlenen bu görüntüler, 16 Aralık’ta gösterilecek. Programda Edirne’nin 1913’te Bulgaristan tarafından kuşatılması, Sırbistan Kralı Peter’in İstanbul ziyareti ve Sultan Mehmet Reşad’ın Üsküdar’daki görüntüleri bulunuyor. Festivalde öne çıkan görüntülerden biri de Danimarka misyoneri Karen Jeppe hakkında yapılmış bir sahte belgesel.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...