Putin’den Kudüs desteği

Düzenleyen:
Putin’den Kudüs desteği

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs ile ilgili Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan ile Papa görüşmesinde, Kudüs’ün Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar için kutsal olduğu, bu kentin statüsünü değiştirmeye yönelik her türlü teşebbüsten uzak durulması gerektiği vurgulandı.  Erdoğan ve Papa, ABD yönetiminin attığı adımın yanlış olduğunu farklı platformlarda dile getireceklerini de belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Putin ile yaptığı görüşmede ise İsrail’in 1980’de aldığı Kudüs’ü ilhak kararının, uluslararası toplum ve BM tarafından reddedilmiş olduğuna dikkati çekti, ABD yönetiminin attığı son adımın bölgedeki barışı olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Putin de Erdoğan ile aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek BM Güvenlik Konseyi nezdinde bu hususların takipçisi olacaklarını belirtti.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...