Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'den 17 maddelik çağrı

/ Kaynak: AA
CHP'den 17 maddelik çağrı

Politika Haberleri  / AA

CHP'nin "Özgürlük ve Demokrasi" bildirgesinin dev afişi genel merkez binasının ön cephesine asıldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce kamuoyuna açıkladığı 17 maddelik bildirge, "Bu topraklarda huzur, demokrasi ve barış isteyen herkese çağrımızdır" ifadesiyle başlıyor.
Bildirgede, şu talepler yer alıyor:
"Yüzde 10 seçim barajı kaldırılsın. Demokrasi ve insan haklarına saygı gösterilsin. Milletin vekillerini millet seçsin. Düşünce ve ifade özgürlüğü güvence altına alınsın. Toplantı, gösteri ve örgütlenme özgürlüğünü geliştirelim. Din ve vicdan özgürlüğü korunsun, her inanca eşit imkan tanınsın. Basın özgürlüğü sağlansın. Tutuklu öğrenci ayıbına son verilsin. Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın. Yeniden yargılama yolu açılsın. Halkın vekillerine özgürlük verilsin. Gizli tanık hukukuna ve yasadışı dinlemelere son verilsin. Faili meçhul cinayetler çözümlensin. Nevruz resmi bayram olsun. Uludere katliamı aydınlatılsın. Diyarbakır'a cezaevi değil müze yapılsın. Mayınlı araziler temizlenip köylülere verilsin."
Bildirgede Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun imzasının yanı sıra "Gelin, hep birlikte özgür ve demokratik bir ülke kuralım. Biz hazırız" ifadesi de bulunuyor.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...