Başbakan Erdoğan, 'Biz darbelerden çok çektik, Mısır halkı çekmesin'

Başbakan Erdoğan, 'Biz darbelerden çok çektik, Mısır halkı çekmesin'

GÜNDEM Haberleri

Genç Memur-Sen'in düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, 'Biz darbelerden çok çektik, Mısır halkı çekmesin' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip ErdoğanGenç Memur-Sen'in düzenlediği iftar yemeğine katıldı. nbsp;Yemek sonrası bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Biz tabular oluşturan bir medeniyet değiliz. Mısır'da askeri bir darbe yapıldı. Ama kendileri bunu kabul etmiyor. Tanklarla halkın üzerine yürüyeceksin sonra buna darbe demeyeceksin. Biz bu darbelerden bu ülkede çok çektik. Mısırlı kardeşimizin de çekmesini istemiyoruz. Biz bunu biliyoruz ki yer yüzünde Allah'tan başka galip yoktur" dedi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Mısır'da benim oyum nerede diye soran milyonlarca insanları dünya şu ana kadar görmedi ve görmüyor da. Dünya strateji adına susuyor ve görmüyor. Demokraside halkın iradesi olur. İnsanlık onuru her türlü çıkarın, konjonktürün önündedir. Bize yakışan dünyanın neresinde olursa olsun darbelere karşı durmaktır." nbsp;Sermaye çevrelerinin hükümet kurduğu dönemin sona erdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Anayasa çalışmalarında şu anda 48 maddede uzlaşı var. Arkadaşlarımdan haftanın 5 günü çalışmalarını istedim. 48 maddeyi hemen meclisten geçirelim. Gelin hep beraber bunu yapalım" diye konuştu. nbsp;Başbakan Erdoğan muhalefetin, "Başkanlık sistemi teklifi çekilirse daha çabuk uzlaşma sağlanır" açıklamalarının da inandırıcı olmadığını söyledi.
Yarın Bingöl'de olacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bingöl havaalanının açılışını yapacağız. Göreve geldiğimizde 26 tane havaalanı vardı şimdi 50 havaalanı var. Etnik ayrımcılık bu iktidar sayesinde bitmiştir" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...