Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere Dışişleri'nin hakeretine skandalı

İngiltere Dışişleri'nin hakeretine skandalı

DÜNYA Haberleri

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in parlamentodaki oturum sırasında bir kadın milletvekiline "aptal kadın" demesi tepkilereneden oldu.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda her hafta çarşamba günü yapılan "Başbakan'a Sorular" oturumunda, Başbakan David Cameron'a soru yönelten ve hükümeti eleştiren İşçi Partili milletvekili Cathy Jamieson'a hakaret ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor. Kameralara da yansıyan görüntüde, milletvekili Jamieson soru sorduktan sonra Hague milletvekiline dönerek iki kez "aptal kadın" diyor. İşçi Partisi, Hague'i kınayarak, özür dilemesini isterken, Dışişleri Bakanı "bu ifadeyi bilerek ve isteyerek kullanmadığını" bildirdi. İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapılan "Başbakan'a Sorular" oturumu her hafta renkli tartışmalara sahne olsa da milletvekillerinin bu tartışmalar sırasında birbirlerine hakaret etmesine çok nadir rastlanıyor ve bu durumda Avam Kamarası Sözcüsü tarafından milletvekilleri uyarılıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...