Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

OMÜ, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girdi

/ Kaynak: CHA
OMÜ, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girdi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, URAP Alan Sıralaması'nda dünyanın en başarılı ve kaliteli 500 üniversitesi arasına girdi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi; tıp, mühendislik, sosyal bilimler, temel bilimler, yaşam bilimleri, ziraat ve çevre alanlarına yaptıkları katkı bakımından, URAP Alan Sıralaması'nda dünyanın en başarılı ve kaliteli 500 üniversitesi arasına girdi. nbsp;Üniversitelerin URAP alan sıralaması; bilime katkıları, yayın sayısı, yayınlara yapılan atıflar ve makalelerin yer aldığı dergilerin etki faktörleri değerlendirilerek yapılıyor. URAP Laboratuvarınca hazırlanan rapora göre, 2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, ziraat ve çevre bilimleri alanında Türkiye'den 9 üniversite ile birlikte dünyada ilk 500 üniversite arasına girmişti. Tıp Bilimleri alanında 553 ve Yaşam Bilimleri alanında 825. sırada yer alan OMÜ, dünyada ilk 500 üniversite arasında yerini aldı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, üniversite olarak araştırma altyapısı oluşturmaya önem verdiklerine değinerek, "Hizmete girecek İleri Teknolojik Araştırma Merkezi ve Teknopark ile nitelikli araştırmaların sayısı artacak. Bu merkezler, aynı zamanda Orta Karadeniz Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu'nda (OKÜP) yer alan üniversitelere ve sanayiye de hizmet vererek, bölgenin kalkınmasında etkili olacak ve kamu kaynakları daha verimli kullanılacaktır." ifadelerini kullandı. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...