Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Arabistan'dan Filistin sansürü!

Suudi Arabistan'dan Filistin sansürü!

DÜNYA Haberleri

İslam ülkeleri ABD’nin Kudüs kararıyla çalkalanırken Suudi Arabistan’dan sansür talimatı geldi. Middle East Monitor, Riyad’ın ülkesinin basınına Trump’ın Kudüs kararını yayınlarında fazla yer vermemesi için uyardı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararından sonra Müslüman ülkeler bu karara tepki göstermek için ayağa kalktı. Skandal kararı ve İsrail’in saldırgan tavrı bu ülkelerin basın kuruluşları tarafından manşetten duyuruldu. Ancak Suudi Arabistan’ın ülke basınını aksi yönde talimat verdiği ortaya çıktı.

Orta Doğu merkezli haber portalı Middle East Monitor, Arap basınına dayandırdığı haberde Suudi Arabistan yönetiminin ülkedeki medya kuruluşlarına Trump’ın Kudüs kararı hakkında çok fazla yayın yapmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu duyurdu. Londra merkezi Arapça gazete El Arabi el Cadeed gazetesi, talimatın ülkede bulunan TV, radyo ve gazete yöneticilerine gönderildiğini ifade etti.

Habere göre, Suudi yetkililer televizyon kanallarına Trump’ın kararına ilişkin haberlere, haber programlarında çok fazla yer vermemesine ilişkin bildiri gönderdi. Suudi yetkililerin neden bu şekilde bir karar aldığı ise bilinmiyor. Suudi Arabistan elçilğinden yapılan yazılı açıklamada, “Ürdün’de yaşayan ve okuyan Suudi Arabistan vatandaşlarının güvenliği korumak adına protestolardan uzak durmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Bahreyn elçiliğinden de benzer açıklama yapılarak, “halka açık yerlerdeki protesto gösterilerinden uzak durulması” çağrısında bulunuldu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...