185 bin işçinin zam düğümü çözülüyor

- Güncelleme:
185 bin işçinin zam düğümü çözülüyor

Ekonomi Haberleri

Hükümet, en düşük 1800 lira maaş ve ilk 6 ay için yüzde 10 zam isteyen kamu çalışanları temsilcileriyle, bugün üçüncü defa masaya oturacak.

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili bugün yapılacak 3. görüşmede, hükümetin teklifinin açıklanması bekleniyor. Türk-İş'in başlıca talepleri arasında, en düşük işçi maaşının 1800 lira olması ve işçilere birinci 6 ay için yüzde 10 zam verilmesi yer almıştı. Kamuda çalışan 185 bin işçinin ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarının belirlenmesi için Türk-İş ile Hükümet arasında yürütülen görüşmelerin 2'ncisi geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapıldı. Bu toplantıda düşük ücretlerin yükseltilmesi, ücret zammı ve sosyal yardımlar konusu müzakere edilirken, Bakan Çelik'in Türk-İş'in tekliflerinin değerlendirileceğini bugünkü toplantıya Bakanlığın bir teklifle geleceğini ifade ettiği öğrenildi. 3'üncüsü yapılacak görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, yenilenecek toplu iş sözleşmelerinin tamamına yakını 1 Ocak ve 1 Mart 2013'ten geçerli olacak. Türk-İş, işçilere birinci 6 ay için yüzde 10, 2, 3 ve 4. altı aylık dönemlerde ise "enflasyon+2 puan" zam verilmesini talep ediyor. Türk-İş'e bağlı 20 sendikanın katılımıyla oluşturulan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmeleri müzakerelerinde talep edilen maddelerden bazılarını şöyle acıklamıştı, "Bin 800 lira altındaki aylık ücretler, bu rakama yükseltilecek. 31 Aralık 2012 tarihinde iş yerinde çalışan işçilerin ücretlerine 1 Ocak 2013'ten itibaren yüzde 10 ücret zammı yapılır. Toplu iş sözleşmesinin birinci ve ikinci yıllarında işçilerin yıl boyunca ödeyecekleri gelir vergisi oranı yüzde 15'tir. Yüzde 15'i aşan vergiler iş veren tarafından karşılanır..." AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...