Dacia Duster baştan aşağı yenilendi

Düzenleyen:
Dacia Duster baştan aşağı yenilendi

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’de son beş yılın 4x4 otomobil lideri olan Dacia Duster, bu iddiasını global pazarda da devam ettiriyor. Duster’ın tamamen yenilenen modeli 2018 Mart itibarı ile ülkemizde satışa sunulacak.

Ali Çelik ATİNA 
Duster 3. jenerasyonu ile yollara çıkmak için gün sayıyor. Aracın ilk gösterimi bizimde iştirak ettiğimiz Frankfurt otomobil fuarında yapılmıştı. Duster’la ikinci buluşmamız ise Yunanistan’da gerçekleştirilen global basın lansmanında oldu. 

Tamamen yeni tasarıma kavuşan Duster, ilk bakışta önceki versiyonu anımsatsa da eski modelden hiçbir kaporta parçası kullanmıyor. Yenilenen kaput çizgileri, farlar, yükselen tampon çizgisi ve hava girişleriyle daha karakterli bir görünüm kazanan Duster, yan profilde ise ön çamurluk koruyucularıyla dikkat çekiyor. Arkaya doğru alçalan tavan çizgisi, camlardaki ters tırmanış efekti görünümünü güçlendirmiş. Kare formuna kavuşan arka stoplarsa aerodinamik olarak güçlenen arka bagajla buluşmuş. Yukarı konumlanan arka tampon yapısı yükseklik hissini arttırmış. 
İç tarafa baktığımızda ise Dacia’nın tamamen yeni bir sayfa açtığını görüyoruz. Dikey konumlandırılan ön konsol, açısı sürücüye doğru ayarlanmış navigasyon ekranına ev sahipliği yapıyor. Yeni vites topuzunun önünde ise piyano tipi tuş takımı ve dijital klima kumandaları yer alıyor. Kapı kollarından tavana kadar değişim geçiren kabinde koltuklarda elden geçirilmiş ve sınıf ortalamasının standartlarını zorlar hâle gelmiş. 
Dacia Duster baştan aşağı yenilendi

Artık daha sessiz 
İzolasyon konusunda yapılan ciddi çalışmalarla kabin sesi yüzde 50 azaltılan Duster’ın direksiyonu da yüzde 35 yumuşamış. Hıza duyarlı elektrikli sistem park esnasında oldukça kolaylık sağlıyor. Akıllı anahtar seçeneği eklenen otomobil sınıfındaki rakiplerine sadece fiyat değil, donanım seviyesiyle de kafa tutmaya hazırlanıyor. 

Dacia Duster baştan aşağı yenilendi

Bir sürpriz de motorlarda 
Duster benzinli motorlarda 1,2 L 125 bg ve 1,6 L 115 bg seçenekleri barındırıyor. 1,6 litrede fabrikasyon LPG seçeneği de eklenirken tamamı manuel vites olarak 4x2 ve 4x4 çekiş sistemiyle donatılıyor. Dizel tarafında ise 1,5 dCi 90 bg (sadece 4x2) ve 1,5 dCi 110 bg (4x2 ve 4x4) motorlar yer alıyor. Otomatik seçeneği ise sadece 110 bg’lik dizel motorun 4x2’lik versiyonunda EDC ile buluşuyor.

Dacia Duster baştan aşağı yenilendi

Arazi kabiliyeti şaşırtıyor
Off-road özelliklerine yeni donanılar eklenen Duster, ön, yan ve arkaya yerleştirilen 360° görüş kamerası sayesinde park ve off-road sürüşünde yardımcı oluyor. Mesela bir kaya geçişinde nasıl ortaladığınızı, yandan ne kadar yaklaştığınızı ve nasıl uzaklaştığınızı ekrandan izliyorsunuz. Yokuş İniş Destek Sistemi (HDC)’ye ek olarak araca 4x4 pusulası yerleştirilmiş. Böylece off-road açılarını ve konumu gerçek zamanlı olarak sürücüye iletiyor. 

Yükseliş trendimiz devam edecek
Yunanistan’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, Dacia’nın Türkiye pazarındaki yükseliş trendinin devam ettiğini söyledi. Binek + hafif ticari araç pazarında, iki sıra yükseldiklerini ifade eden Çağdaş konuşmasına söyle devam etti; “Marka sıralamasında 6. sıraya kadar yükseldik. Biz Dacia’da çekici ve kaliteli otomobilleri en uygun fiyata müşterilerimize sunuyoruz. Dacia olarak sürpriz yeteneklerle dolu ve akıllıca tasarlanmış otomobillerden oluşan yalın bir ürün gamına sahibiz. Bunu yaparken sağlam ve güvenilir otomobilleri, başarısı kanıtlanmış teknolojiler ve güçlü servis ağımız ile destekliyoruz. Net ve anlaşılır fiyat politikamız ile her Dacia modeli, paranın karşılığını fazlasıyla veriyor.” Çağdaş ayrıca, Dacia’nın amiral gemisi olarak Duster modelinin ön plana çıktığını belirterek “Duster, Dacia markamıza Türkiye’de son beş yılın 4x4 otomobil lideri unvanını kazandırdı” dedi.

Duster liderliği bırakmıyor 
Hızlı yükselişini sürdüren Dacia, Kasım 2017’nin sonu itibarı ile global olarak satışlarını yüzde 11,8 artırıp 534 bin 657 adet ile yeni bir rekora imza attı. Türkiye’de ise aynı dönemde 40 bin 921 satış adedine ulaşan marka, pazar payını yüzde 5’e çıkarmayı başardı. Dacia’nın SUV sınıfındaki oyuncusu Duster ise Türkiye’de satışa sunulduğu 2010 yılından bugüne kadar ki toplamda satışları 90 bine ulaştı. 

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...