ABD, Mısır'a 4 adet F16 gönderecek

- Güncelleme:
ABD, Mısır'a 4 adet F16 gönderecek

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin, ordunun yönetime el koyduğu Mısır'a 4 adet F-16 savaş uçağı göndermeyi planladığı bildirildi.

ABD'nin, ordunun yönetime el koyduğu Mısır'a 4 adet F-16 savaş uçağı göndermeyi planladığı bildirildi. Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılması ile sonuçlanan askeri müdahalenin yasal olarak darbe olup olmadığı tartışmalarının sürdüğü sırada, ABD'nin Mısır'a 4 adet F-16 savaş uçağı göndermeyi planladığı belirtildi. Mısır'daki müdahalenin darbe olduğuna karar verilmesi durumunda ülkeye yapılan yardımların kesilmesi gerekiyor. Savunma yetkililerinin açıklamasında 2010'da onaylanan 1,3 milyar dolarlık yardım paketindeki 4 savaş uçağının Mısır ordusuna gönderileceği kaydedildi. Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, ABD'nin, silahlı güçler dahil Mısır'a yapılan yardımı kesmesinin, ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olmayacağı ifade edilmişti.
KÖRFEZ'DEN 12 MİLYAR DOLAR
Muhammed Mursi'nin geçtiğimiz hafta görevden uzaklaştırılması sonrası Körfez ülkeleri de Mısır için kesenin ağzını açtı. Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri, Kahire'ye toplam 12 milyar dolar yardımda bulunma kararı aldı.
Suudi Arabistan ve Kuveyt 5 milyar dolar, Birleşik Arap Emirlikleri de 2 milyar dolar yardım da bulunacağını açıkladı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...