Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'nin UEFA'dan talebi

- Güncelleme:
Fenerbahçe'nin UEFA'dan talebi

GÜNDEM Haberleri

Fenerbahçe'de avukatlar UEFA Disiplin Kurulu'nda dosya ile ilgili yapılan yanlışlıklara dikkat çekti ve erteleme talebinde bulundu.

Fenerbahçe'de avukatlar UEFA Disiplin Kurulu'nda dosya ile ilgili yapılan yanlışlıklara dikkat çekti ve erteleme talebinde bulundu. F.Bahçe'nin UEFA Tahkim Kurulu'ndaki 7 saatlik imtihanın ardından gözler hafta başında verilecek nihai karara çevrilirken, sporx.com sarı-lacivertlilerin savunmasındaki çarpıcı detaylara ulaştı. UEFA Disiplin Müfettişi Palacios'un talebi ve UEFA Disiplin Kurulu'nun kararlarına karşı Tahkim Kurulu sürecinde 3'ü Martens hukuk bürosundan olmak üzere tam 6 avukatla savunulan F.Bahçe'nin öncelikle itirazını esas üzerinden yaparak, "Kişiler yargılanmadan kurumlar yargılanamaz" telebinde bulunduğu ortaya çıktı. UEFA Tahkim Kurulu'na hem yazılı hem de sözlü savunma veren sarı-lacivertliler çarşamba günkü duruşmada kuruldan "Öncelikle talebimiz bu dosya kapsamında UEFA disiplin kurulu tarafından yargılanmaları dondurulan kişilerin cezası tespit edilene kadar kulübün yargılamasını ertelemenizdir. Çünkü kişilerin cezası belli olmadan kulübe nasıl ve neye göre ceza verilecek. Bunun için öncelikle kişilerle ilgili cezayı tespit edin sonra kulüple ilgili yargılamayı yapın" talebinde bulunduğu belirlendi.
F.Bahçe avukatlarının, UEFA Disiplin Kurulu'nun kişilerle kurumu ayırarak esasa ilişkin bir hata yaptığına değinerek, "Bugün talimatlarla açık olarak kişilerle kurumlar ayrılamaz diyor. Burada kişilerin yargılanması donduruluyor ve kulübün cezası belirlenmeye çalışılıyor. Talimatlarınızda açıkça "kulüpler mensubu oldukların kişilerin eylemlerinden dolayı sorumludur" diyor. Peki nerede burada kişilerin eylemleri belli mi, belirledin mi? Yok. Peki onları belirlemeden kulübe nasıl ceza vereceksiniz? Bunun için doğru olan kulüple ilgili yargılamanın kişilerin yargılamalarına kadar beklenmesi yani ertelenmesidir " tepkisini dile getirdikleri öğrenildi.
F.Bahçe'nin UEFA Tahkim Kurulu'ndan bulunduğu esasa ilişkin ikinci itirazın da bu maçların ulusal karşılaşmalar olması üzerine olduğu ifade edildi.
Tahkim Kurulu'ndan talep edilen cezanın kaldırılmasını aksi halde ertelenmesini talep eden sarı-lacivertlilerin bir diğer taleplerinin de istenen cezaya gerekçe olan konunun mahkeme kararı olmasından dolayı Türkiye'deki Yargıtay kararına kadar beklenilmesi olduğu belirtildi.
Sporx.com



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...