Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de Trump'ın desteklediği aday seçimi kaybetti

Düzenleyen:
ABD'de Trump'ın desteklediği aday seçimi kaybetti

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Alabama eyaletinde Senato ara seçimlerini, Cumhuriyetçi rakibi Roy Moore'u geride bırakan Demokrat Doug Jones kazandı. Cumhuriyetçi aday Moore cinsel tacizle suçlanıyordu. Buna rağmen ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yazdığı mesajlarla Moore güçlü destek vermişti. Demokratlar, Cumhuriyetçilerin kalesi Alabama'da 25 yıl sonra ilk kez bir senatörlük koltuğu kazanıyor.

Daha önce federal savcı olarak görev yapan Jones, ilk açıklamasında, "Alabama halkı, bizi bölen şeylerden daha fazla bizi birleştiren unsurlara sahip. Buradaki tüm yarış tamamen bir onur ve saygı ile ilgiliydi" değerlendirmesini yaptı.

Eski Alabama senatörü Jeff Sessions'ın, Trump başkanlığı devraldıktan sonra ABD Adalet Bakanı olmasıyla boşalan koltuğa oturan Jones, 2021 yılına kadar Senatodaki görevini sürdürecek.

Trump'ın desteğine rağmen Cumhuriyetçi Parti içinde tartışmalara neden olan ve Cumhuriyetçilerin Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell'ın desteğini kaybeden Moore, cinsel taciz iddialarının yanı sıra "ırkçı" kabul edilen bazı görüşleri nedeniyle de eleştiriliyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...