Dünyanın en büyük halka arzında yeni aşama

Düzenleyen:
Dünyanın en büyük halka arzında yeni aşama

GÜNDEM Haberleri

Saudi Aramco'nun halka arzı için bankalarla temas kurulduğu belirtildi.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre Saudi Arabian Oil Co. halka arzında koordinatör ve talep toplayıcı olarak görevlendirmek üzere bankalarla görüşüyor.

Kaynaklar, Saudi Aramco’nun son birkaç günde bankalar ile irtibata geçerek tekliflerini sunmalarını istediğini ve bankalara ilişkin seçimini gelecek yılın başında tamamlamayı hedeflediğini belirtti.

Suudi Arabistan Aramco’nun yüzde 5’e kadar payını halka arz ederek dünyanın en büyük varlık fonunu kurmayı ve ülke ekonomisinin hidrokarbon bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Suudi hükümetinin hesapladığı gibi şirketin değerinin 2 trilyon dolara ulaşması durumunda Aramco dünyanın en büyük halka arzını gerçekleştirmiş olacak.

Aramco CEO’su Amin Nasır geçen ay yaptığı açıklamada kaç hissenin halka açılacağı ve krallık dışında nerede işlem göreceği konusunda karar beklediklerini söylemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...