Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bernard Tapie, ''Mahkum olmadan infaza uğradım''

Bernard Tapie, ''Mahkum olmadan infaza uğradım''

DÜNYA Haberleri

Fransa'da önemli siyasetçi ve iş adamlarının suçlandığı yolsuzluk davası ülke gündemi sarsmaya devam ediyor.

Geçen ay üç gün gözaltında tutulduktan sonra tutuksuz yargılanmasına karar verilen Adidas'ın eski patronuBernard Tapie, yargının bazı mal varlıklarına el koymasına tepki gösterdi. Hakkında "organize örgüt altında yolsuzluk yapmak" suçundan dava açılan Tapie, ''Mahkum olmadan infaza uğradım'' diye konuştu. Fransız mahkemesi, Tapie'nin, Saint-Tropez tatil kasabasındaki 48 milyon avro değerindeki lüks villası ile Paris'teki 69 milyon avroluk konağına el koymuştu. Tutuksuz yargılanmasına karar verilen ancak davalar boyunca "adli denetim" altında tutulması istenin Tapie'nin avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia ederek, ''dava dosyasının içinin boş olduğunu'' ileri sürmüştü.Fransız mahkemesi, aynı yolsuzluk davasıyla ilgili olarak Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın ifadesini almıştı. Lagarde, ekonomi ve maliye bakanlığı döneminde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle açılan dava çerçevesinde, sadece bakanların yargılandığı Cumhuriyet Adalet Mahkemesi'nde ifade vermişti. Lagarde, 2008 yılında Bernard Tapie'ye, bir banka ile anlaşmazlığının çözümü için 403 milyon avro tutarındaki illegal ödemeye onay vermekle suçlanıyor.

Lagarde'ın bakanlık döneminde özel kalem müdürü olan ve şu anda Orange Genel Müdürlüğü görevini yürüten Stephane Richard ise yolsuzluk iddiasıyla ilgili "arabuluculuk" yapmakla suçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...