Sergey Lavrov, 'Mısır kendi kaderini kendisinin çizmeli'

Sergey Lavrov, 'Mısır kendi kaderini kendisinin çizmeli'

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısır halkının Ulusal diyalog temelinde kendi kaderini kendisinin çizmesi gerektiğini söyledi.

Sergey Lavrov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkedeki durumun uluslararası ilişkiler için uzun süreli risk taşıdığını vurgulayarak, "Mısır'ın ve bölgenin istikrara kavuşmasını istiyoruz" dedi. Mısır'ın bölgedeki en büyük ülke olduğunu ve Mısır'daki gelişmelerin bölge ülkelerinin yanı sıra İslam dünyasına da etki yapacağını dile getiren Lavrov, "Mısır'ın kaderine, ülkedeki bütün azınlıklar ve grupların, tüm toplum kesimlerinin ve siyasi güçlerin katılımıyla oluşacak ulusal diyalog ile Mısır halkının kendisinin karar vermesi gerektiğini " söyledi. "Mısır ile Rusya arasındaki işbirliği projelerinin herhangi bir hükumete bağlı olmadan, iki ülke ve halk arasındaki işbirliğine odaklı olduğunu" ifade eden Lavrov, Mısır'daki yeni hükumetin önceliğinde ulusal çıkarların olacağını ve projelerin ülkeye yarar getireceğini umut ettiklerini belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...