Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metro Durakları Nedir, Hangileri? Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy metrosu açılıyor

Düzenleyen:
Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metro Durakları Nedir, Hangileri? Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy metrosu açılıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, 15 Aralık tarihinde açılıyor. 16 istasyondan meydana gelen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 65 bin yolcuya hizmet vermesi ön görülüyor. İstanbul'da toplu ulaşımda önemli bir hat olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun birinci etabı olan Üsküdar-Ümraniye metrosunun açılış töreni gerçekleştiriliyor.

Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın temeli 2012 yılında atılmıştı. Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan 20 km’lik Üsküdar - Ümraniye - çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı, Türkiye’nin sürücüsüz ilk metro hattı olacağı bilgisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, resmi Twitter adresinden açıkladı.

Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metro Durakları Nedir, Hangileri? Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy metrosu açılıyor
Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metro Durakları Nedir, Hangileri? Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy metrosu açılıyor

ÜSKÜDAR ÜMRANİYE METRO HATTININ GÜZERGAHI NASIL OLACAK?

Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy hattında 16 istasyon yer alacak ve 126 vagon bulunacak. İlk ve son durak arasında yolculuk eden bir kişi, toplam 24 dakikada istediği yere ulaşabilecek.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor

ÜSKÜDAR ÜMRANİYE ÇEKMEKÖY METRO DURAKLARI HANGİLERİ

Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor

M5 ÜSKÜDAR - ÇEKMEKÖY - SANCAKTEPE METRO DURAKLARI

1. Üsküdar Metro Durağı
2. Fıstıkağacı Metro Durağı
3. Bağlarbaşı Metro Durağı
4. Altunizade Metro Durağı
5. Kısıklı Metro Durağı
6. Bulgurlu Metro Durağı
7. Ümraniye Metro Durağı
8. Çarşı Metro Durağı
9. Yamanevler Metro Durağı
10. Çakmak Metro Durağı
11. Ihlamurkuyu Metro Durağı
12. Altınşehir Metro Durağı
13. İmam Hatip Metro Durağı
14. Dudullu Metro Durağı
15. Necip Fazıl Metro Durağı
16. Çekmeköy - Sancaktepe Metro Durağı

 

90 SANİYEDE BİR SEFER

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunda istasyonlarda durma süresi 20 saniye olacak. 90 Saniyede bir ise sefer düzenlenecek. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı, cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Gayrimenkul uzmanları, hattın geçtiği bölgelerde ev fiyatlarının artış göstereceğini belirtiyor.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor

Türkiye'nin sürücüsüz ilk metro hattı açılıyor
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: "İnanılmaz güzellikte bir hat; hizmet sunacak, rahatlık sağlayacak, trafik problemine ciddi manada artı değer katacak bir teknoloji harikası"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete girecek olan Üsküdar-Ümraniye Metro hattıyla ilgili bilgi veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattıdır" dedi.
Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe metro hattının Üsküdar-Ümraniye Etabı törenle hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle hizmete açılacak olan metro hattı, Türkiye'nin sürücüsüz ilk metro hattı olma özelliğini taşıyor.
Üsküdar Meydanı'nda yapılacak açılış töreni sonrasında hizmete girecek olan metro hattıyla ilgili Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bilgiler verdi.
Metro hattının bölgedeki trafik sorununa büyük bir çözüm sunacağını ifade eden Başkan Hasan Can, "Bugün 15 Aralık 2017, Ümraniye'miz, İstanbul'umuz için fevkalade önemli bir gün. Üsküdar-Ümraniye Çekmeköy- Sancaktepe metro hattının birinci etabı olan Üsküdar-Ümraniye Yamaenvler Durağı arasındaki açılış Cumhurbaşkanımızın iştirak edeceği bir törenle yapılacak. Hizmete girecek olan bu metro hattımız Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattıdır. İnanılmaz güzellikte bir hat; hizmet sunacak, rahatlık sağlayacak, trafik problemine ciddi manada artı değer katacak bir teknoloji harikası. Bu hizmete kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...