Çavuşoğlu: S-400 anlaşmasında imzalar bu hafta atılabilir

Düzenleyen:
Çavuşoğlu: S-400 anlaşmasında imzalar bu hafta atılabilir

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı füze savunma sisteminde anlaşmanın tamamlandığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, haber televizyonlarının canlı yayınladığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Rusya ile S-400 füze savunma sistemi anlaşması bu hafta imzalanabilir.

S-400 KONUSUNDA SORUN YOK!

Dışişleri Bakanı, "S-400 konusunda bir sorun yok. Kredilendirme konusunda en son Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretinde mutabakat sağlandı ve bunun kağıda dökülmesi, detayların konuşulması gerekiyor. Uzmanlarımız bunu sürdürüyor. Tamamlandıktan sonra belki de bu hafta içinde imzalanacak" ifadesini kullandı.

RUS ASKERLERİ TÜRKİYE'DE KONUŞLANACAK MI?

Füze savunma sisteminin hayata geçirilmesi sırasında Rus askerlerin Türkiye'de konuşlanacağı yönündeki haberler sorulan Çavuşoğlu, yalnızca teknik mühendislerin ihtiyaç duyulması halinde gelebileceğini ve bunun da bir asker gönderme olmadığını söyledi.

DOĞU KUDÜS İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Çavuşoğlu, Doğu Kudüs'ü bağımsız Filistin devletinin başkenti olarak tanıyan devletlerin söz konusu yerde büyükelçilikler açacağını duyurdu. Dışişleri Bakanı, "Bağımsız Filistin devletinin tanınması, BM kararlarına uygundur. Doğu Kudüs'ün Filistin'in  başkenti olarak tanınması için mücadele edeceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...