Erdoğan'dan yeni istihdam seferberliği çağrısı

Düzenleyen:
Erdoğan'dan yeni istihdam seferberliği çağrısı

POLİTİKA Haberleri

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin geleceği ile ilgili kriz tellallarına vereceğimiz en güzel cevap istihdamda gerçekleştirdiğimiz 1,5 milyon kişilik ilave istihdamdır” dedi ve iş adamlarına "artı 2" istihdam çağrısında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın İstihdam Şurası Ödül Töreninde yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı. Erdoğan, "Her iş adamı artı 2 kişiye iş imkasını sağlasın." dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

"1.5 MİLYON KİŞİYE İLAVE İSTİHDAM SAĞLANMASI ÜLKEMİZ İÇİN REKOR"

Çalışma ve iş dünyamızın kıymetli mensupları, değerli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

İstihdam seferberliğine katılan iş dünyamıza özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu seferberlik kapsamında 2017 yılında şuana kadar 1.5 milyon kişiye ilave istihdam sağlanmış olması ülkemiz için bir rekordur.

Ülkemizin üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyümesine dudak bükenlerin elde ettiğimiz 1.5 milyon kişilik ilave istihdamı takdir etmelerini elbette beklemiyoruz. Sadece gölge etmesinler, ayağımıza bağ olmasınlar, vaktimizi boşa harcamasınlar yeter.

"İSTİHDAM SEFERLİĞİNE KATKI SAĞLAYAN HERKESES TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Biz milletimizle el ele verir, tüm engelleri aşarak hedeflerimize ulaşırız. İstihdam seferberliğinde elde ettiğimiz neticede devletimizin sağladığı teşvikler elbette önemlidir. İstihdam seferberliğimize katılarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapan iş dünyamızın tüm mensuplarına, bakanlığımızın ve birliğimizin yönetimlerine, valilerimize, katkı sağlayan herkese bir kez daha şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

"İBRAHİM ÇAĞLAR KARDEŞİME ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM"

Umulmadık bir şekilde kaybettiğimiz İstanbul Ticaret Odası Başkanımız, aynı zamanda partimizin kurucularından dostumuz, kardeşimiz İbrahim Çağlar kardeşime Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

2023 projelerimiz ile somutlaştırdığımız bir hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmanın yolu kendimizi geliştirmekten geçiyor. Ülkemizin bu yıl ilk 3 çeyreğinden elde ettiği ortalama yüzde 7.4'lük büyüme oranı, hedeflerimiz doğrultusunda büyüdüğümüzü gösteriyor. İnşallah yıl sonunda da bu düzeyde bir oranı tutturacağımıza inanıyorum. Bizim için büyümenin en önemli göstergelerinden biri de istihdam.

"ARTI 2 İSTİHDAM SAĞLAYACAK OLURSAK BU ÜLKEYİ KISKANANLAR ÇILDIRACAK"

İstihdam seferberliğine katılan iş dünyasının tüm üyelerine, katkı sağlayan herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Eğer istersek sağlanan 1,5 milyonluk ilave istihdam, 'Eğer istersek başarabiliriz' anlamına geliyor. İstihdam teşviklerini önümüzdeki dönemde de sürdürüyoruz. İşadamlarımızdan yeni bir ricam olacak. Çünkü bu istihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten beklersek ciddi bir yanılgı olur. 1,5 milyon üyesi olan TOBB, yılbaşında kendisinden bütün üyelerinin art 1 istihdam sağlamasını istemiştik. Büyüme oranı ikiye katlandığına göre, artı 2 istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları çıldırtacaktır. İşadamlarımıza sesleniyoruz: Var mıyız? Her müessese ikişer kişi istihdam ederse Allah'ın izni ile yüzde 11,1'i yükseltmeye devam ederiz.

"ZAVALLI VE CAHİL İNSANLARLA BU ÜLKEDE SİYASET YAPILMAZ"

Düşünün, Türkiye'nin anamuhalefeti bile 11,1'den (büyüme) rahatsız. Nerede geziyor, ne yapıyor, uzayda mıdır? Ayakları yere değmiyor. Ne yapılıyor, ne bitiyor bundan haberi yok. Yap-işlet-devret anlayışının, BOT anlayışının ne olduğunu bilmeyecek kadar zavallı, cahil insanlarla bu ülkede siyaset yapılmaz. BOT, yap-işlet-devret, devletin cebinden bir kuruş çıkmadan, sadece zamana ayarlı bir yatırım anlayışıdır. Öğren bunu öğren Bay Kemal. Bu iktidar bunları başardığı için hamdolsun buralara geldik. Bugüne kadar önümüze çıkarılan tüm engelleri milletimizle birlikte aştık.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...