Askeri öldüren gence 26 yıl 3 ay hapis

/ Kaynak: İHA
Askeri öldüren gence 26 yıl 3 ay hapis

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kurban Bayramı iznine gelen genci tabancayla kafasından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç, 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da askerden Kurban Bayramı iznine gelen genci tabancayla kafasından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç, yargılandığı mahkeme tarafından 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. nbsp;Olay, İlkadım ilçesinin Hastane Mahallesi'nde 23 Ekim 2012 akşamı meydana gelmişti. Askerden Kurban Bayramı izni için memleketi Samsun'a gelen Ali Gebesoy (20), sokakta karşılaştığı aynı mahallede oturan Nursel A. (27) tarafından tabancayla kafasından vurulması sonucu hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan Nursel A.'nın Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sona erdi. Kendini savunan Nursel A., "Olaydan 2 hafta önce Türkiye'nin milli maçı vardı ve ben de evin terasından tabancayla ateş açtım. Silahı boş zannettim. Hiç kontrol etmeden eve gittim. Olay akşamı nişanlımı işten alacaktım. Akşam işten geç çıktığı için silahı o yüzden üzerime aldım. Evden arayıp erzak istediler. Erzakları alıp elimde poşetlerle eve giderken Ali Gebesoy ve diğer arkadaşlarla karşılaştım. Poşetleri taşımaları için yardım istedim. Ali Gebesoy ve Ahmet adlı arkadaş yardıma geldi. Ali askerden geldiği için kendisine sarıldım. Bu sırada belimde silah olduğunu fark etti. Silahı kendisine göstermek istedim. Ali silahı almak isterken tabanca ateş aldı ve vuruldu. Böyle olmasını istemezdim. Her gün vicdan azabı çekiyorum" dedi.
Nursel A. "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl, ruhsatsız silah suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 26 yıl 3 ay hapis, bin lira da adli para cezasına çarptırıldı.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...