Dünyanın en iyimserleri Türk gençleri

Düzenleyen:
Dünyanın en iyimserleri Türk gençleri

YAŞAM Haberleri

Bu yıl ikincisi yayımlanan Küresel Gençlik Refah Endeksi, dünya genelinde gençlerin refah seviyesinin artmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Araştırma aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 30 ülkeyi kapsıyor. 7 kategoride 35 farklı göstergenin incelendiği araştırmaya katılan ülkeler, dünya genelindeki 1,8 milyar kişilik genç nüfusun yüzde 70’ine ev sahipliği yapıyor. Türkiye genel toplamda en üst sıralarda yer almasa da, Türk gençleri iyimserlikleriyle listenin zirvesine yaklaşıyor. Türk gençlerinin en çok ön plana çıktığı noktalardan biri  iletişim alanında katettikleri aşama. Endekse göre Türk gençlerinin yüzde 78’i düzenli olarak internete bağlandığını söylüyor ve yüzde 56’sı evde internet erişimi olan bir bilgisayara sahip olduğunu bildiriyor. 

YÜZDE 71

Türk gençlerinin yüzde 71’i hayat standartlarının ebeveynlerininkinden daha iyi olacağı görüşünde. Bu alanda dünya ortalaması yalnızca yüzde 59.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...