Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşil yolda sona gelindi

Düzenleyen:
Yeşil yolda sona gelindi

Ekonomi Haberleri

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi’nin 2018 yılında tamamlanmasını planladıklarını bildirerek,”Bizi ‘dağlar delindi, ormanlar kesildi, doğa hançerlendi’ diye eleştiriyorlar. Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz insanların gitmekten zevk aldığı bir turizm yolu yapıyoruz.” dedi.

Yeşil Yol Projesi’nin 9 ili kapsayan önemli bir proje olduğuna dikkati çeken Ekrem Yüce “Bu proje Doğu Karadeniz ve Türkiye’nin en önemli projelerinden biridir. Proje sayesinde hiçbir kuruluşun gerçekleştiremeyeceği yolları yaptık. 9 ilin önemli yaylalarını birleştirdik, geçişlerini sağladık. Kontrollü ve güvenli bir güzergah oluşturmayı hedefledik.” dedi.

YENİ YOL YAPMIYORUZ

Yeşil Yol Projesi kapsamında yeni bir yol yapmadıklarının altını çizen Yüce, şöyle devam etti: Samsun’dan başlayan yol, Artvin’e kadar devam ediyor. Yeşil Yol, ana gövdesi bin 800 kilometre olan 4 bin kilometrelik bir güzergahtır. Zaten bin kilometrelik bölümü kara yolları içine denk geliyor. Geri kalan 800 kilometrelik kısmını da tamamlamak üzereyiz. İnşallah 2018 yılında tamamen yolun bağlanmasını bitireceğiz. Milletimizin, hatta dünya insanlığının hizmetine açmış olacağız. Hiçbir şekilde hız ve ulaşım yolu değil. Tamamen gezi amaçlı ve görsele yönelik yoldur. Maksimum hız 70 kilometredir.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...