Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tabipler Odası başkanlarından İmralı önerisi

/ Kaynak: DHA
Tabipler Odası başkanlarından İmralı önerisi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır'da bir araya gelen 11 ilin Tabipler Odası Başkanı, İmralı Adası'na bağımsız bir doktorlar heyetinin gönderilmesini istedi

Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Muş ve Adıyaman Tabipler Odası başkanları Diyarbakır'da düzenledikleri ortak basın toplantısında, İmralı'da ağırlaştırılmış hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuna dikkat çekti. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Kemal Karadaş, Kürt sorunun çözümünde ciddi aşamaların kaydedildiğini, ödenen ağır bedeller karşısında Türkiye halklarının da soruna yönelik barışçıl ve demokratik bir çözüm iradesini ortaya koyduğunu söyledi. Karadaş şöyle dedi: "Türkiye halkları savaş istememektedir. Bunun bir sonucu olarak demokratik mücadele perspektifi benimsenmiş, barış ve müzakere süreci başlatılmıştır. Tüm Türkiye hakları tarafından bu mücadele perspektifinin ve pratiğinin sayın Abdullah Öcalan tarafından ortaya konulduğu, bu süreci ileri götürecek en önemli şahsın sayın Abdullah Öcalan olduğu bilinmektedir. Barış sürecinden bahsettiğimiz böyle bir dönemde, bu sürecin sekteye uğramaması ve sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, sürecin, zihnen ve pratiken mimarı sayın Abdullah Öcalan'ın üstlendiği misyonu ve rolün farkında olmamızdan geçmektedir."


'CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR'
Öcalan'ın sağlık durumunun kötü koşullar nedeniyle kötü etkilendiğini kaydeden Karadaş şöyle devam etti:
"Defalarca kamuoyuna sağlığı ile ilgili haberler yansımış, fakat bu noktada bir çözüm üretilmemiştir ve konu gündemini korumuştur. En son geçtiğimiz hafta İmralı Cezaevi'nde kardeşi ile görüşen sayın Öcalan, ciddi sağlık sorunlarının olduğu dille getirilmiş ve bağımsız bir doktor heyeti talep etmiştir. Sayın Öcalan'ın nefes darlığı çekmekte, ağzında yaralar çıkmakta, gün içerisinde gözlerinde yanmalarla birlikte, burnunda ve boğazında yanmalardan kaynaklı olarak ciddi sağlık sorunları olduğu ifade edilmektedir. Sağlık sorunlarının kronik bir hal aldığı, uzun süredir bu şikayetleri dille getirmesinden anlaşılmaktadır. Bugüne kadar her hangi bir sağlık kontrolünden geçmeyen sayın Abdullah Öcalan'ın yaşı da göz önünde tutulduğunda, bağımsız doktor heyetine muayene sonrası heyetin uygun bulacağı tam teşekküllü bir hastanede kontrolden geçmesi gerekeceği açıktır. Normalde bütün tutuklulara tanınan hastaneye götürülme hakkı, bugüne kadar bir kez olsun sayın Abdullah Öcalan'a tanınmamıştır. Sadece cezaevi imkanları ile yetinilmiştir. Normalde 65 yaşına gelmiş bir insanda her an ortaya çıkabilecek ciddi sağlık sorunları beklenilmekte ki, bunların erken teşhis ve tedavisi de ancak tam teşekküllü bir hastane de yapılacak ileri tetkikler ile mümkün olabilmektedir."


'ZİYARET ETMEYE HAZIRIZ'
Öcalan'ın sağlığının hükümetin sorumluluğu altında olduğunu söyleyen Karadaş, "Barış ve müzakere sürecin baş aktörü olarak iktidarın muhatabı olması, sürecin mimarı olması gereği de, sağlığı kat be kat önem kazanmaktadır. Demokratik çözüm ve barış sürecinin sağlığı, sayın Öcalan'ın sağlığına bağlıdır. Bizler aşağıda imzası bulunan Tabip Odaları olarak da TTB merkez konseyi ve DTK sağlık meclisinin Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvuruların bir an önce olumlu şekilde yanıtlanmasını talep ediyor, bağımsız doktorlar heyetini oluşturup Sayın Öcalan' ziyaret etmeye hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...