Sanayicilere muafiyet müjdesi

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Sanayicilere muafiyet müjdesi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB'lerde yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedellerine kabul edilen Torba Yasa ile yüzde 75 muafiyet getirildiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB'lerde yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedellerine kabul edilen Torba Yasa ile yüzde 75 muafiyet getirildiğini söyledi. Başkan Nakıboğlu, yaptığı açıklamada, "OSBÜK tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan raporumuz uygun görüldü. Bugünden itibaren OSB'lerde yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedellerine yüzde 75 muafiyet getirildi. Torba Yasa ile dün kabul edilen yapı denetimi sayesinde, OSB'lerde kurulacak 2/C sınıfındaki 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir işletme için şu andaki tarifeye göre 280 bin TL olan yapı denetim ücreti 93 bin TL'ye düşecek ve firmaya 187 bin TL avantaj sağlanmış olacak." dedi. Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sanayide de hızla büyüdüğünü belirten Nakıboğlu, "Bundan 52 yıl once ilk OSB'yi kurarak özel bir sanayileşme modelini geliştiren ülkemizde, bugün 277 OSB'nin 181'i aktif faaliyet göstermektedir. 2002 yılında faaliyete geçen OSBÜK bu süreçte önemli roller üstlenmiştir. OSB'lerin ortak sorunlarını çözüme kavuşturulması yolunda önemli çalışmalar yapılarak büyük mesafeler kat edildi. Amacımız tüm OSB'lerin sorunlarına çözüm bulmaktır." açıklamasını yaptı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...