Hakan Atilla beraat talebinde bulundu: Birilerinin istediği gibi konuşmayacağım

Düzenleyen:
Hakan Atilla beraat talebinde bulundu: Birilerinin istediği gibi konuşmayacağım

GÜNDEM Haberleri

FBI’ın Reza Zarrab’a baskıyla yalan ifadeler verdirdiğine gönderme yapan Atilla “Ben, burada başkalarının ne söylemek istediğini söylemek istemiyorum” dedi.

New York’ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada savunma makamının şahitlik yapan FETÖ mensubu firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın “çalıntı deliller sunması” ve “yanlış ifade vermesi” nedeniyle “davanın hükümsüz kılınması” talebinde bulunuldu. Ancak bu talep Yargıç Richard Berman tarafından reddedildi. Savunma ekibi bunun üzerine, ‘Atilla hakkında delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verilmesi’ için başvuruda bulundu. Berman, bu talebe karşı savcılığın yeni bir yazı yollamasını, ondan sonra karar vereceğini söyledi. İfade vermeye devam eden Hakan Atilla, ABD’li savcılar ile FBI ile anlaşma yaparak “asılsız iddialarda” bulunan İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın kendisine yönelik bütün suçlamalarının “yalan” ve “hayali” olduğunu da ifade etti. Reza Zarrab’ın FBI baskısıyla yalan ifadeler verdiğine göndermede bulunan Atilla, “birilerinin istediği gibi ifade vermeyeceğine” vurgu yaptı. Reza Zarrab’ın iddia ettiği gibi 10 Nisan 2013’te Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’dan İran’a yönelik amborgonun delinmesi gibi bir talimat almadığını ifade eden Atilla “O belirtilen saatte ailemle beraber uçakta (İstanbul-Barcelona) idim. Ben burada başkalarının ne söylemek istediğini söylemek istemiyorum. Onların yaptığını yapmak istemiyorum” şeklinde konuştu. Bu arada duruşmada Türk Hava Yolları çalışanı Semra İ. H. de bilirkişi olarak dinlendi. İ. H. de Atilla’yı doğrulayarak “Belirtildiği gün ve saatte Hakan Atilla uçakta idi. Biz yolculara telefonlara kapattırırız” dedi. Bu arada, davada bir skandal da yaşandı. Hakan Atilla’yı tutuklayan FBI ajanı Jennifer McReynolds, daha önce, ellerinde Atilla’ya ait olduğunu ileri sürdükleri 4 ses kaydını mahkemeye sunmuştu. Ancak bu kayıtlardan birinin Hakan Atilla’ya değil Halkbankası eski Genel Müdür Yardımcılarından Hakan Aydoğan’a ait olduğu ortaya çıktı. Atilla da, “Bu ses bana ait değil” diyerek ses kaydına karşı çıktı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...