Platform üyeleri provokasyona zemin hazırlamış

/ Kaynak: CHA
Platform üyeleri provokasyona zemin hazırlamış

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İstanbul polisi, Gezi olaylarında gözaltına alıp adliyeye sevk ettiği 49 kişi hakkında 35 sayfalık fezleke hazırladı.

İstanbul polisi, Gezi olaylarında gözaltına alıp adliyeye sevk ettiği 49 kişi hakkında 35 sayfalık fezleke hazırladı. Fezlekede; Taksim Dayanışma Platformu tarafından insanların sosyal medya üzerinden Taksim'e çağrıldığı, bunun da marjinal grupların provokasyonuna neden olduğu belirtildi. nbsp;Gezi eylemlerinde, 8 Temmuz 2013 tarihinde gözaltına alınan 49 kişi bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Polis, şüphelilerle birlikte savcılığa tamamı 35 sayfadan oluşan bir de fezleke sundu. Fezlekede, 27 Mayıs 2013 tarihinde başta Taksim Dayanışma Platformu, bölücü ve marjinal sol yapılanmalar olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından "Parkımızı vermiyoruz, AVM istemiyoruz" adı altında eylemler düzenlenmeye başlandığı anlatıldı. Bu aşamadan sonra Gezi olayları ile ilgili olarak gün gün yaşananların ayrıntıları ile anlatıldığı fezlekede, "Taksim Dayanışma Platformu adı altında kurulan platformun, başta Twitter olmak üzere Facebook ve çeşitli sosyal, görsel ve yazılı basın aracılığıyla İstanbul halkını Taksim Meydanına çağırıp İstanbul genelinde kamu düzeninin ve güvenliğinin ciddi şekilde zarar görmesine neden olmuşlardır." denildi. Platformun, ilk günden bu yana özellikle sosyal medya üzerinden çağrılar yaparak '2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'na aykırı eylemler yapılmasına neden oldukları belirtildi.


Fezlekede, "Taksim Dayanışması, yapılan açıklamalarla ve tweetlerle devletin polisini sanki düşman gibi lanse edip (TOMA'ları kovaladık) vatandaşı bu yönde yönlendirmiştir, Yapılan çağrılarla binlerce insanın Taksim Meydanı başta olmak üzere çeşitli meydanlara çıkmasına çalışılmış, böylelikle marjinal grupların provakasyonlarına zemin hazırlanmıştır. Yapılan çağrılar sonucu yapılan müdahalelerde yüzlerce polis ve vatandaşımızın yaralanmasına neden olunmuş, bu yaralanmalara karşı çağrılar devam etmiştir. Gezi Parkı ve çevresinin alan işgal edilerek kamusal alan olarak kullanılmasının önüne geçilmiştir. Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş ilçelerinin trafiğinin günlerce kapalı olmasına neden olmuş, bölge esnafının büyük ekonomik zarar görmesine neden olmuş, bunun gibi yaptığı bir çok hukuk dışı sonucun ortaya çıkmasına neden olduğu gibi ortaya çıkan hukuk dışı sorunlarda da Gezi Parkı eyleminin sonucu olarak hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığı görülmüştür." ifadesine yer verildi.


Ayrıca "Gezi eylemlerinin başladığı günden bu yana olayların organizasyonunun 'Taksim Platformunun' adı altında oluşturulan oluşum tarafından yapıldığı, daha sonra platformun meşruiyetini kaybettiği ve grubun 'Taksim Dayanışması' adı ile eylemlerine devam ettiği, grupların sadece Gezi Parkı'nda değil tüm Türkiye'de örgütlenmelerinin bu oluşum tarafından yönlendirildiği değerlendirilmiştir." ifadesi de fezlekeye yansıyan tespitler arasında yer aldı.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...