Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

15 tatili ne zaman başlayacak? | Sömestr tatiline kaç gün kaldı?

Düzenleyen:
15 tatili ne zaman başlayacak? | Sömestr tatiline kaç gün kaldı?

EĞİTİM Haberleri

Sömestr tatili, milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen tarafından araştırılmaya devam edilyor. Ocak ayına girmemize az bir süre kala 15 tatil ne zaman sorusuna alacağı cevaba göre şimdiden planlarını yapacak olan vatandaşlar, 15 tatil ne zaman sorusuna cevap arıyor. Peki, sömestr tatili ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Ocak ayına sayılı gün kala 15 tatil için araştırmalar hız kazandı. Ödevler, dersler ve sınavlarla geçen yorucu sürece ara vermeye hazırlanan öğrenciler, sömestr tatili için gün sayıyor. Milyonlarca öğrenci, veli  ve öğretmen tatil planlarını yapmak için Millî Eğitim Bakanlığının sömestr tatili açıklamasını ve 15 tatilin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayan eğitim ve öğretim dönemi ne zaman sona erecek? İşte detaylar...

Sömestr tatili ile birlikte serbest zaman planlarını harekete geçirecek olan öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın takviminde yer alan bilgileri sorgulamaya başladı. 15 tatil ne zaman başlayacak sorusuna buradan alacağı bilgilere göre cevap bulacak olan vatandaşlar, okullar ne zaman tatil olacak sorusuna alacakları cevaba göre planlarına son şeklini verecek. Peki, 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte, tatilin başlangıcı hakkında detaylı bilgiler

Millî Eğitim Bakanlığı, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimiyle birlikte sömestr tatilinin başlangıç ve bitiş tarihini tüm okullara bildirmişti. MEB tarafından yayınlanan duyuruya göre, 15 tatil zili ocak ayının son haftasında çalacak. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen dersler, ödevler ve sınavlarla geçen sürece kısa bir süreliğine ara verecek.

Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2017'de sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

DERS SÜRESİ KISALIYOR MU?

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valiliğinin öğrencileri kitap okumaya özendirmek amacıyla başlattığı ’Annem varsa, bende varım’ projesinin Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen açılışına katıldı. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada ders saatlerinin kısaltılması gerektiğini belirterek, "Beni 40 dakika dinler misiniz? O zaman ben de diyorum ki; 40 dakika bir ders süresiydi, ama şimdi bilim çağında, teknoloji çağında artık öğrenme süreleri kısaldı. 40 dakikada öğrenciler dikkatlerini bir noktaya odaklayamıyor. Bu ders süresini biraz kısaltmak lazım. Daha etkin öğretim için ders sürelerini kısaltmalıyız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...