Koltuğunu kaybeden Karayılan, Öcalan için sekreter istedi

- Güncelleme:
Koltuğunu kaybeden Karayılan, Öcalan için sekreter istedi

GÜNDEM Haberleri

PKK yöneticisi Murat Karayılan artık bölgede silahlı güçlere ihtiyaç kalmadığını söyledi. Karayılan ayrıca Öcalan'a sekreter verilmesini de istedi.

PKK yöneticisi Murat Karayılan artık bölgede silahlı güçlere ihtiyaç kalmadığını söyledi. Karayılan ayrıca Öcalan'a sekreter verilmesini de istedi. KCK sisteminde yapılan değişiklikle 6 kişilik Başkanlık Konseyi'nde yer alan Murat Karayılan, çözüm süreci için önümüzdeki haftanın çok önemli olduğunu; devletin şu anki gibi tavrını sürdürmesi halinde sürecin tıkanacağını söyledi. Karayılan, "Şu anda süreç tıkanmamış ama tıkanma aşamasındadır" dedi. nbsp; Fırat Haber Ajansı'na konuşan Murat Karayılan, yaptıkları Kongra-Gel toplantısında çözüm süreciyle ilgili önemli kararlar aldıklarını söyledi. "Toplantıda Kongra-Gel Genel Başkanlık Konseyi'ne süreci takip etme inisiyatifini verdi. Anlık gelişmeleri yorumlayıp ona göre karar alma yetkisini verdi. Mesela adım atılmazsa süreci durdurma kararını ya da sürdürme kararını alabilir" diyen Karayılan, bağımsız bir doktor heyetinin İmralı'ya gidip Abdullah Öcalan'ı sağlık kontrolünden geçirmesi gerektiğini söyledi.
'ÖCALAN'IN SEKRETERİ OLMALI'
Süreç ilerleyecekse İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın koşullarının değiştirilmesini isteyen Karayılan, "Dışarıdan gelen heyetlerle görüşebilmeli. Dışarısıyla irtibatı olmalı. Diğer taraftan yardımcıları ve sekreterleri olmalıdır. Ancak bu şekilde müzakere sürecini yürütebilir" iddiasında bulundu.
'KORUCULUK BİTMELİ'
Abdullah Öcalan'ın, İmralı'dan hükümet ve devlet yönetimine de mektuplar yazdığını ancak sonuçlarını bilmediklerini söyleyen Karayılan, "Eğer AKP hükümeti önümüzdeki günlerde adım atmazsa süreç tıkanır" dedi.
Önümüzdeki haftanın çözüm süreci için çok ve çok önemli olduğunu da söyleyen Murat Karayılan, şöyle dedi:
"Cezaevleri Kürt siyasetçileriyle doludur. Bütün bunlar süreci zorluyor. Herkes bilmeli ki önümüzdeki bir hafta çok çok önemlidir. Türk devletinin şu anki gibi tavrı devam ederse süreç tıkanır. Şu anda tıkanmamış ama tıkanma aşamasındadır. Kısa sürede bizi ikna edecek adımlar bekliyoruz, eğer bu adımlar atılmazsa süreci onlar tıkatır ve sorumluluğu da onlardadır. Askeri baskı kesinlikle son bulmalı ve koruculuk bitmelidir. Genel kurulumuz bu konuda da karar aldı. Devlet onları başka yönlü değerlendirsin, Kürdistan'da bundan sonra silahlı güçlere gerek kalmamıştır. Bu sistem barışın önünde engeldir. Bu olmazsa gerillanın geri çekilmesi de boşa düşer. Özellikle önderliğimizin devlete gönderdiği mektupta da özel olarak bu konuya değiniliyor." (DHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...