Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray Malatya'da yenildi, Tudor pek sorumluluk almadı

Galatasaray Malatya'da yenildi, Tudor pek sorumluluk almadı

SPOR Haberleri

Ligde kalesinde 21 gol gören Cimbom bunların 7’sini kafa vuruşlarından yedi. Bu alanda ligde en fazla kafa golü yiyen takımlar arasında olan Galatasaray dün Malatya deplasmanında iki defa kafa kurbanı oldu!

Cimbom, Malatya’da liderliği kaybederken maç sırasında istifaya davet edilen teknik direktör Igor Tudor’un maç sonu sözleri merak konusuydu. Basın toplantısında çok kısa basit bir anlatımı tercih eden ve “Buradaki sebep rakip 2 gol attı biz de 1 gol attık. O yüzden mağlubiyet geldi. 2 tane büyük hata yaptık ve rakip gol attı. Onlar 2 tane attı, biz de 1 gol attık. Otomatikman mağlubiyet geldi” diyen Tudor’un bir de şikayeti vardı. Şampiyonluk iddiası olan en önemli takımlardan biri olduklarını belirten Tudor “Türkiye’de iki tane popüler şey var; biri ‘Tudor istifa’ diğeri de ‘bu sistem.’ Herkes buna odaklanmış. Yenilgi şimdi sisteme dayandırılacaktır. Böyle herkes mutlu oluyor. Türkiye’de futbola bakış açısı bu. Bu sistemle oynadığınızda kaybediyorsunuz. Sizin bakış açınız bu” dedi. 

“Bunu bekliyorduk”
Deplasmanda hataya yer olmadığını da ifade eden Tudor “Duran toplarda sorumluluk almalıyız. Bu maçta ve son maçlarda duran toplardan yediğimiz çok gol vardı. Bu şekilde oynayarak bu sorunu ortadan kaldırırız dedik ama ne yazık ki bazı hatalardan goller yedik. Demek ki şu anda gösterdiğimiz performans yeterli değil. Beşiktaş maçına baktık, çok ciddi pozisyon vermeyen bir Malatya vardı. Bizde böyle bir Malatya bekliyorduk defansif anlamda iyi oynadılar. Ama benim oyuncularımdan beklentim daha fazlaydı” diye aktardı. Her teknik adamın hata yapabileceğini ve kendisinin de yaptığını kabul eden Tudor “Oyunculara bakıyorsunuz bazen iyi oynuyorlar bazen kötü. Bazen hatasız bazen hatalı oynuyorlar. Alınan bütün kötü sonuçlar ortak, hem oyuncuların hem hocanın performansı ile ilgili. Benim alışkın olmadığım bir anlayış var. Kazanınca oyuncular, kaybedince hoca! Bizim şampiyonluk hedefimiz halen var. Tudor istifa diyorlar. Ama Galatasaray şampiyonluk yolunda en önemli takım. Tamamen ‘Tudor istifa’ cümlesine odaklanmışlar” diye sitem etti.

“Kudüs bizimdir bizim kalacak”

Maç öncesi ev sahibi takım taraftarları Kudüs için 3 boyutlu koreografi hazırladı. Güney kale arkası tribününde Mescid-i Aksa’nın 3 boyutlu görselinin yer aldığı ve üstünde “Kudüs bizimdir” yazan koreografi yaptı. Görselde İsrail askerleri tarafından gözleri bağlanarak gözaltına alınan ve Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Filistinli Fevzi El Cüneydi’ye yer verildi. Koreografi sırasında Diriliş Ertuğrul dizisinin müziği çaldı. Taraftarlar “Kahrolsun İsrail, Filistin’e özgürlük” ve “Kudüs bizimdir, bizim kalacak” şeklinde tezahürat yaptı. 

Galatasaray Malatya'da yenildi, Tudor pek sorumluluk almadı

Başkan hesap sordu 

Galatasaray’da Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisi sonrası havalimanında zirve vardı. Başkan Dursun Özbek, Futbol Direktörü Cenk Ergün’le özel bir görüşme yaptı. Hayli üzgün görünen ikili takımın son durumunu değerlendirdi. Toplantının ardından Özbek soruları cevapsız bıraktı ve uçağa yöneldi. Ergün’e takımın bir an önce toparlanması talimatı verdiği öğrenilen başkanın yarın Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giderek futbolcular ve teknik ekiple görüşmesi bekleniyor. 

Ndiaye 16. haftada açıldı!
Cimbom, Malatya’da ağır bir yara daha alırken ilki de yaşadı. Sarı-kırmızılı takımın orta sahasının önemli ismi Badou Ndiaye, ligde 16. haftada golle tanışabildi. Akhisar maçında da 2 asisti olan Ndiaye Malatya maçı sonrası “İstediğimiz seviyede oynayamadık ve bu da mağlubiyete neden oldu” dedi.

“Sistem ne olursa olsun...”
Evkur Yeni Malatyaspor’un başarılı oyuncusu Sadık Çiftpınar, “Galatasaray büyük bir takım sistemi ne olursa olsun farketmez. Biz taktik olarak Galatasaray’a çalıştık  ve başarılı olduk. Ahmet Çalık, Denayer ve Maicon bana göre iyi oyuncular” diye konuştu.

Maicon’un eşi ‘istifa’ istedi
Cimbom’da tepkili taraftarın ardından futbolculardan Maicon’un eşi Ursula da “Tudor istifa” kampanyasına destek verdi. Malatya’da ikinci yarının başında oyundan alınan Brezilyalı savunmacının eşi sosyal medyada “Tudor istifa” çağrısını beğendi.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...