Yatağa mahkûmdu, robotik teknoloji yürüttü

Düzenleyen:
Yatağa mahkûmdu, robotik teknoloji yürüttü

YAŞAM Haberleri

Sinir ucu iltihabı sebebiyle yatağa mahkûm olan kadın, Adana’da robotik yürüme cihazıyla yapılan tedavi sayesinde ayağa kalktı. Şimdi adım atıp, ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hatay’ın Erzin ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Zeydan Bilgiç’e el ve kollarındaki şiddetli uyuşma şikâyetiyle gittiği hastanede sinir ucu iltihabı teşhisi konuldu. Bilgiç, üç ay yatağa mahkûm yaşadı. Ayağa kalkamayan, suyunu içemeyen ve yemeğini kendi başına yiyemeyen kadın, Adana Şehir Hastanesine yönlendirildi. Buradaki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde yer alan robotik yürüme cihazıyla tedavi gören Bilgiç, ayağa kalkarak uzun zaman sonra ilk adımlarını cihaz yardımıyla da olsa atabilmenin mutluluğunu yaşadı. Kimsenin yardımı olmadan ayakta durabilmenin yanı sıra oturabilen ve kendi başına yemeğini yiyip suyunu içebilen Bilgiç “Buradan yürüyerek çıkacağım inşallah” diye konuştu. 

Fizyoterapist Umut Çakır ise şunları söyledi: İlk etapta aktif bir hareket yoktu fakat şimdi kısa süre de olsa bağımsız ve desteksiz şekilde ayakta durabiliyor. Cihazı, yürüme yeteneğini kısmen ya da tamamen kaybetmiş hastaların rehabilitasyonu ve yürüme kabiliyetinin tekrar kazandırılması için kullanıyoruz. Robotik yürüme cihazı hastaların yürümesine, sosyal becerilerini geliştirmesine ve normal hareket etmelerine fayda sağlıyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...