Galatasaray lider gittiği Malatya'dan ikinci döndü

Galatasaray lider gittiği Malatya'dan ikinci döndü

SPOR Haberleri

Kapalı savunma yapan rakibini açamayan, doğru düzgün organize bile olamayan Cimbom hem sahada hem kulübede “LİDER” aradı bulamadı.

Burhan Can TERZİ

Geçen hafta liderlik koltuğunu geri alan Galatasaray’da hedef önündeki iki maçı da kazanıp devre arasına birinci olarak girmekti. Malatya deplasmanında galibiyetten başka bir şey düşünülmüyordu. Serdar Aziz hazır olmadığı gerekçesiyle kenarda tutulurken Tudor;  Ahmet, Denayer ve Maicon’dan bir 3’lü savunma hattı oluşturdu. Kritik maçta yine sistemle oynayan Hırvat hoca 3-1-4-1-1 gibi bir dizilişle Yeni Malatya karşısında yer aldı. Ancak bu sistem Galatasaraylı futbolcuları adeta kilitledi. Hiçbir şekilde hücum organizasyonu üretemeyen Tudor’un öğrencileri, ev sahibi takıma da çok boş alan bıraktı ve kalesinde sürekli tehlike yaşadı. 22’de Maicon’un kaptırdığı top sonucu soldan hızla giden Aytaç ceza alanına girdi, topu çekmek isterken, Maicon hatasını telafi edip topu uzaklaştırdı. 38’de yine soldan etkili gelen Yeni Malatya’da Cissokho, arka direğe muhteşem bir top attı. Linnes’in kademe zaafından da yararlanan Pereira, topun geldiği köşeye harika vurdu: 1-0. Beş dakika sonra fark ikiye çıktı. Sağdan kullanılan kornerde Boutaib; Maicon, Gomis ve Muslera’nın gözlerinin önünde kafayı vurdu: 2-0. 

Puan çıkmadı
Galatasaray ikinci yarıya Rodrigues-Maicon değişikliğiyle başladı. Savunmada 4’lü sisteme dönülürken Yasin sağ beke Feghouli ile Rodrigues kanatlara geçti. Ancak sarı-kırmızılı takım uzun süre geri dönüşü getirecek bir oyun sergileyemezken, baskı da kuramadı. Bireysel üretkenliklere dayalı hücum geliştiren Galatasaray’da dakikalar 59’u gösterirken Feghouli sağdan taşıdığı topu ortadan koşu gösteren Gomis’e doğru yolladı ama Fransız golcü topa ayağını uzatmayınca kaleci araya girdi ve net gol şansı elden kaçtı. Gomis 65’te de savunmaya takılırken, 74’te bir anlamda golü hazırlayan isim oldu. Sağdan kullanılan serbest vuruşun ardından karambol oluştu ve sonrasında top Gomis’te kaldı. Tecrübeli ismin şutu arka direkte Ndiaye’nin önünde kaldı. Ndiaye’nin dokunuşu sonucu top önce direğe çarptı sonra kaleye girdi: 2-1. Kalan bölümde Galatasaray beraberlik golü için yüklendi. Ancak gol girişimlerinden sonuç çıkmadı. Cimbom bir deplasmanda daha mağlup olurken liderliği Malatya’da bıraktı.

İlk isabetli şut 74’te 

 

Galatasaray’da Igor Tudor sistem eleştirilerine dem vursa da Malatya’da herkesi şaşırtan ve aslında lider takımın düştüğü hali özetleyen bir istatistik vardı. Doğru düzgün pozisyona giremeyen Cimbom’un kaleyi bulan ilk isabetli şutu kaçıncı dakikada geldi dersiniz? 14, 24, 34, 44 veya 54 değil tam 74. dakikada geldi. O zamana kadar tek isabetli şutu olmayan Cimbom o pozisyonda da ağları buldu zaten. 90 dakikalık dilimde de kaleyi bulan şut sayısı topu topu 3’tü.

TUDOR’DAN İSTİFA ÇAĞRISINA TAMAM HAREKETİ
G.Saray kafilesini İstanbul’da öfkeli bir kalabalık karşıladı. Tudor, Atatürk Havalimanı’nda bekleyen taraftarların ‘Igor Tudor istifa’ tezahüratlarına karşılık olarak ‘tamam’ anlamında işaret yaptı. Hırvat çalıştırıcı maç esnasında da sarı-kırmızılı taraftarlardan gelen benzer isteğe aynı karşılıkta bulunmuştu.

 

2 GOL DAHA YİYEN MUSLERA’DAN POZİTİF BAKIŞ

Sarı-kırmızılı takımın başarılarındaki etkisi tartışılmaz olan ancak bu sezon yediği goller eleştiri alan Fernando Muslera dün de kalesinden 2 top çıkardı. Uruguaylı eldivenin maç sonu sözlerinde ise pozitif bakış açısı vardı. Muslera, zor bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek “Takım olarak 10 kişi savunma yapan ve yardımlaşan bir takım Malatya. İlk yarının sonlarında bir konsantrasyon kaybı yaşadık ve 2 gol yedik. Biz hâlâ ligin üst sıralarındayız. İyi durumdayız. Felaket senaryoları çizmeye gerek yok. Yeni oluşan bir takımz. Ligin ilk 8 haftasında çok pozisyon vermiyorduk. Çünkü rakipler ilk haftalarda bizi tanımıyordu. Sonrasında bizi analiz edip daha çok pozisyona girmeye başladılar. Hücumcu bir takımız ve rakip takımlar kontra ataklarla pozisyonlara giriyorlar. Duran toplarda da sorunumuz var. Bunlara çalışmalıyız. Ancak dediğim gibi ligde üst sıralardayız ve iyi durumdayız” diye konuştu.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...