Beşiktaş Osmanlıspor'u farklı yendi, zirveye iyice yanaştı

Beşiktaş Osmanlıspor'u farklı yendi, zirveye iyice yanaştı

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlı takım Ryan Babel (3), Negredo ve Cenk Tosun’un golleriyle güle oynaya galibiyete uzandı...

Murad TAMER

Beşiktaş haftaya lider giren Galatasaray’ın Malatya’da devrilmesiyle zirveyle aradaki farkı azaltma fırsatını şova çevirdi. Siyah-beyazlılar Ryan Babel’in yıldızlaştığı maçta Osmanlıspor’u evinde 5-1 mağlup ederek kapanan takımlar karşısındaki şanssızlığına da son vermiş oldu. Şenol Güneş çifte sürpriz yaparak Tolgay’ın yerine Medel, Cenk Tosun’un yerine de Negredo’ya ilk 11’de şans verdi. Beşiktaş oyunu rakip sahada oynamasına rağmen ilk yarım saat boyunca üretkenlikten uzaktı. Sadece Quaresma’nın bireysel çabalarıyla sağ kanattan rakip kaleye yükleniyordu siyah-beyazlılar. Osmanlıspor da bu duruma alışmıştı ama 32’de ters kanattan Adriano ortayı kesti, Babel kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı ve Vodafone Park’ta Beşiktaş’ın 100. golüne imza attı.

Gol sağanağı
Hollandalı yıldız 43’te ve 52’de attığı gollerle hat-trick yaparak skoru 3-0’a getirdi. İkinci golün asistini yapan, 56’daki şutu direkte patlayan Quaresma 68’de yerini Lens’e bıraktı. Beşiktaş son haftalarda yaşanan puan kayıplarının acısını çıkarırcasına saldırıyordu rakip kaleye. Hat-trick yapan Babel biri ceza sahası dışından olmak üzere iki defa daha golle burun buruna geldi. Matador Negredo 75’te Talisca’nın kaleciden dönen şutunu tamamladı ve farkı 4’e çıkardı: 4-0. Maçın 87. dakikasında Caner’in pasında Cenk Tosun, “Bensiz şov olmaz” dercesine tabelaya 5. golü yazdırdı. Karşılaşma böyle bitecek sanılırken 90+2’de Serdar Gürler takımının şeref sayısına imza attı: 5-1. Kara Kartal taraftarlarına pazar gecesinde futbol ziyafeti vererek 3 puanı 5 golle kazanıp şampiyonluk yolunda iddiasını daha da artırmış oldu.

BABEL TARİHE GEÇTİ
Osmanlıspor önünde hat-trick yapan Beşiktaş’ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel, siyah-beyazlı kulübün tarihine geçti. 32. dakikada takımını öne geçiren Babel, Vodafone Park’ta Beşiktaş’ın 100. golünü attı. İlk yarıda baskısını artıran Beşiktaş’ta Adriano’nun soldan yaptığı ortada ceza sahası içinde iyi yükselip, kafayı vuran Babel, 11 Nisan 2016’da açılan Vodafone Park’taki gol dalyasını yapan isim oldu.

BABEL: HARİKA BİR DUYGU
Ryan Babel maçın ardından, “Harika bir duygu. Buradaki 100. golü atmış olmak büyük mutluluk” derken, “Daha da önemlisi bu maçta 3 puanı almayı çok istiyorduk ve bunu çok iyi bir futboldan sonra başardık. Deyim yerindeyse makinenin dişlileri tekrar dönmeye başladı” açıklaması yaptı. Öte yandan Babel, attığı 3 golle kariyerinin ilk hat-trickini yaptı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...