Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otomobil sahibi olmak için 50 milyarlık kredi kullandık

Düzenleyen:
Otomobil sahibi olmak için 50 milyarlık kredi kullandık

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv sektörü 2017 yılını kapatmaya hazırlanırken, geride bıraktığı 11 ayda 50 milyar TL’ye yaklaşan kredi miktarı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Sektördeki kredi havuzunun 52,7’si finansman şirketleri tarafından kullandırılırken, yüzde 47,3’lük miktar bankalar tarafından otomobil sahibi olmak isteyenlere sunuldu. ALJ Finans Genel Müdiresi Nilüfer Günhan, yeni düzenleme ile kullandırılan araç kredisi tutarlarının yükseleceğini belirterek “Bireysel krediler stoğu içerisinde yüzde 39 olan taşıt kredilerinin payı artacaktır. Peşinat tutarının azalması ve daha fazla tutarda kredi kullanılabilecek olması, otomobil hayali kuran tüketici davranışını pozitif etkileyecektir. Örneğin 100 bin TL değerindeki bir araç için en az 40 bin TL peşinat veriliyor ve en fazla 60 bin TL taşıt kredisi kullanılabiliyor iken; bu düzenleme ile 70 bin TL’ye kadar taşıt kredisi kullanılabilecek. Yani tüketicinin cebinden peşinat anlamında 10 bin TL daha az para çıkacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...