Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın işleyen ellere standart geldi

Düzenleyen:
Altın işleyen ellere standart geldi

Ekonomi Haberleri

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), kuyumculukla ilgili, aralarında dökümcü, mıhlayıcı, sadekar ve modelcinin de olduğu yedi mesleğin standardını belirledi.

Böylece, ulusal standardı belirlenen meslek sayısı 761’e yükseldi. MYK Başkanı Âdem Ceylan “2023 hedeflerimiz doğrultusunda insan kaynağımızın mesleki yeterlilik bilincine ve belgesine sahip olması için çalışmalarımız sürüyor. Kuyumculuk sektöründeki yedi mesleğin ulusal meslek standardının belirlenmesi, bu kapsamda atılan bir adım” dedi. Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşculu da kuyumculuk ve mücevher sektörünün ülke ekonomisinde önemli katma değer sağladığını belirterek, sektörün 2023 ihracat hedefinin 20 milyar dolara yakın olduğunu vurguladı. Çavuşculu “Sektörümüzdeki yedi mesleğin standardının belirlenmesini önemsiyoruz. Ulusal meslek standardı belirlenen bu mesleklere yakın zamanda değerli taş uzmanlığı da eklenecek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...