Barzani Suriye'de atağa geçti, hedef PKK'dan ayrılan Kürtler

Barzani Suriye'de atağa geçti, hedef PKK'dan ayrılan Kürtler

GÜNDEM Haberleri

Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi (KYB) Başkanı Mesud Barzani'nin 'PKK'dan tasfiye edilecek Suriyeli Kürtlere, Suriye içindeki yeni oluşumda yer açmak istediği' iddia edildi.

Çözüm süreciyle bağlantılı PKK yönetiminde kritik değişiklikler olurken, Suriye'nin Kürt bölgesinde etkin iki önemli grup arasındaki görüş ayrılıklarını gidermek için Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi (KYB) Başkanı Mesud Barzani atağa geçti. Barzani'nin bu atağıyla ilgili ortaya atılan iddialardan biri, "PKK'dan tasfiye edilecek Suriyeli Kürtlere, Suriye içindeki yeni oluşumda yer açmak" oldu. Barzani, Suriye'nin kuzey kesimindeki iki önemli Kürt grubu olan, kendisine yakın Suriye Kürdistan Demokratik Parti (SKDP) ile PKK'ya yakın Suriye Kürt Demokratik Birliği'nden (PYD) iki ayrı heyeti Selahaddin'de kabul etti. Barzani yönetiminin resmi yayın organı konumundaki Peyamaner, Barzani'nin iki ayrı Kürt örgütü arasındaki görüş ayrılıklarını giderdiği ve "Batı Kürdistan için ortak çalışmayı" kabul ettirdiği bildirildi. Kürt sorununun çözüm sürecine kilitlenen Ankara, Barzani'nin Suriye Kürtleriyle ilgili bu girişimi yakından izlerken, bir yetkili, "Görüşmeden haberimiz var" demekle yetindi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...