Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ/PDY Muğla çatı davası başladı

Düzenleyen:
FETÖ/PDY Muğla çatı davası başladı

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Muğla çatı davası Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) salonunda Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde sanıkların katılımı ile başladı.

22’si tutuklu 41 şüphelinin yargılandığı FETÖ/PDY Muğla çatı davasında sanıklar hakkında 'Silahlı terör örgütü yöneticisi veya üyesi olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak ve Bankacılık Kanunu’na muhalefet' suçlarından iddianame hazırlandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 29 Nisan 2015 tarihinde ifadesine başvurulan gizli tanık ‘Burak’ın Muğla’daki FETÖ yapılanmasına ilişkin ifadesine başvurulması üzerine dosya Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. 8 Eylül 2017 tarihinde Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

İddianame kapsamında FETÖ'ye bağlı olarak Muğla’da faaliyet gösteren ve örgütün kontrolünde olduğu değerlendirilen Bereket Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş. ve Çağlayan Dağıtım Pazarlama Basım Yayın Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.’nin ortakları, örgütün sözde il imamı ve onların yardımcısı olan kişiler ile mütevelli heyeti soruşturmaya dahil edildi.

Hazırlanan iddianamede, Muğla’daki FETÖ'ye ait okul, dershane ve yurtların Bereket Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret A.Ş. üzerinden faaliyete geçirildiği, örgüt üyelerinin bu şirket üzerinden sigortalanarak okul, yurt, dershane hatta örgüte ait öğrenci evlerinde faaliyet gösterdikleri, himmet, kurban, bağışı gibi paraların toplandığı, örgüt liderinin talimatlarının örgüt üyelerine iletildiği faaliyetler olan örgüt toplantılarının buralarda yapıldığı, bu şirketin örgütün diğer il ve ilçelerde örgütün kontrolündeki diğer şirketler ile irtibatlı olduğu, her birinin örgütün sözde il imamına bağlı olarak faaliyetlerini yürüttükleri iddianamede yer aldı.

FETÖ’nün kumpas kurduğu Nuh Mete Yüksel FETÖ sanığının avukatı
FETÖ/PDY çatı davasında itirafçı olan Sami Çoban’ın avukatlığını DGM eski Başsavcısı Nuh Mete Yüksel yapıyor. Yüksel, 22 Ağustos 2000 tarihinde Fetullah Gülen hakkında “Laik devlet yapısını değiştirerek, yerine dini kurallara dayalı devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup faaliyetlerde bulunduğu” gerekçesiyle dava açmıştı. Gülen, 10 yıl hapis istemiyle açılan davadan önce 1999 yılında ABD’ye gitmişti. Ankara 2 No’lu DGM heyeti, Gülen’in gıyaben tutuklanmasına karar verirken, Ankara’nın kararını İstanbul 2 No’lu DGM bozdu. Nuh Mete Yüksel’in hazırladığı iddianameyi Ankara 2 No’lu DGM’nin kabul etmesinin ardından ise dava açıldı. Yapılan duruşmalarda Yüksel, Gülen’in tutuklanmasını talep etti. 3 Haziran 2002 tarihinde yapılacak Gülen duruşmasına kilitlenmişken, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çağdaş Eğitim Vakfı’na yaptığı operasyonda Yüksel’e ait görüntülerin olduğu öne sürülen kasetler bulundu. Ankara’da bir avukatlık bürosunda çekilen 4 dakika 52 saniyelik görüntü uzun bir süre gündemde kalmıştı. HSYK ise Yüksel’i DGM savcılığından aldı.
FETÖ/PDY şüphelilerinden itirafçı sanık Sami Çoban’ın avukatlığını üstlenen DGM eski Başsavcısı Nuh Mete Yüksel, duruşma öncesi açıklama yapmak istemedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...