Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ramazan'ın ilk oruç kazası, ezanı 4 dakika erken okudu

- Güncelleme:
Ramazan'ın ilk oruç kazası, ezanı 4 dakika erken okudu

GÜNDEM Haberleri

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nin Küçük Kumla Mahallesi'ndeki Sahil Camii'nin imamı Azem Düzcan, Ramazanın ilk günü ezanı 4 dakika erken okudu.

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nin Küçük Kumla Mahallesi'ndeki Sahil Camii'nin imamı Azem Düzcan, Ramazanın ilk günü ezanı 4 dakika erken okudu. Bu hatası için özür dileyen Azem Düzcan, "Saatime bakarak ezanı okudum. Sonra top patladı, erken okuduğunu anladım. Ancak yapacak bir şey kalmamıştı" dedi. Ramazanın ilk oruç kazası, Gemlik İlçesi'ne 8 kilometre uzaklıktaki, daha önce belde olan Güney Marmara'nın en büyük tatil merkezi Küçük Kumla Mahallesi'nde oldu. Ramazanın ilk günü Sahil Camii'nden yükselen ezan sesiyle orucunu açan nüfusu yaz aylarında 60 bine ulaşan tatil beldesindeki vatandaşlar, 4 dakika sonra sahilden gelen top ve diğer camilerden yükselen ezan sesiyle şoke oldu. İftardan sonra camiye giden vatandaşlar, imamın erken okuduğunu öğrenince kızgınlıklarını dile getirdi. İmam Azem Düzcan da herkesten özür diledi.
'ERKEN OKUDUĞUMU FARK ETTİM, ANCAK YAPACAK BİR ŞEY KALMAMIŞTI'
Sahil Camii imamı Azem Düzcan, gün boyu erken saatlerden itibaren camide görev yaptığını çocuklara Kuran-ı Kerim dersi verdiğini ve ardından mukabele okuduklarını ve nbsp; yorgun düştüğünü söyledi.
İftar saatine kadar çalıştığını ve yorgun düştüğünü kaydeden imam Azem Düzcan, "İftar vakti camide oturup ezan saatini bekledim. Sonra kendi saatime bakarak ezanı okudum. Ezanı okuduktan sonra top patladı. Erken okuduğumu anladım. Ancak yapacak bir şey yoktu. Orucunu erken açanlardan özür diliyorum. Bir günlük kaza orucu tutması gerekir. 60 günlük kefarete gerek yok" dedi. (DHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...