Kadavra satan profesör görevden alındı

Düzenleyen:
Kadavra satan profesör görevden alındı

YAŞAM Haberleri

Üniversite hastanesinden iki kadavranın izinsiz ve gizli bir şekilde İstanbul'daki özel bir üniversiteye gönderildiği iddiasıyla bir profesörün görevine son verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, hastanedeki iki kadavranın izinsiz ve gizli bir şekilde İstanbul'daki özel bir üniversiteye gönderildiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Prof. Dr. Orhan Mağden'in DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alındığını bildirdi.

"KREDİ ÇEKİP PARASINI ÖDEDİM"
Rektör Prof.Dr. Çelik, bu durumun kendi rektörlük dönemi öncesinde, geçen nisan ayında olduğunu, kamera kayıtlarının da bulunduğunu, o dönemde soruşturma başlatıldığını belirtti. Prof.Dr. Orhan Mağden'in kadavraların kendisine ait olduğunu, kredi çekerek parasını ödediğini söylediğini aktaran Prof.Dr. Çelik, yasal olarak böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını dile getirdi. Soruşturmanın bir süre önce tamamlandığını ve Prof.Dr. Mağden'in, anabilim dalı başkanlığı görevinden alındığını açıkladı.

SORUŞTURMA ÇERÇEVESİNDE GÖREVDEN ALINDI
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, "hastanelerine bağışlanan iki kadavranın izinsiz ve gizli bir şekilde özel bir üniversiteye gönderildiği" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Mağden’in görevden alındığını bildirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...