Koç Afrika'da salça yapacak

- Güncelleme:
Koç Afrika'da salça yapacak

Ekonomi Haberleri

Beyaz eşya devi Defy'yi alarak Afrika'ya adım atan Koç'un ikinci durağı Gana oldu. Yönetim, salça ve beyaz eşya üretimi için kolları sıvadı.

Temmuz 2011'de Afrika'nın en önemli beyaz eşya üreticisi Defy'yi satın alan Koç Holding'in patronu Mustafa Koç, Afrika'daki safarisine Gana'dan devam ediyor. Gana'ya 6 kişilik bir ekiple çıkarma yapan Koç Holding, ülkede tarım ve beyaz eşyaya yönelik yatırım yapmak için görüşmelere başladı. Gana Ticaret ve Sanayi Bakanı Haruna Iddrisu ile bir araya gelen ekipte holding yöneticilerinin yanı sıra gıda markası Tat yöneticileri de yer aldı. Ganalı Bakan Iddrisu, görüşmelerin ardından holdingle iki sektörde yatırım yapılmasıyla igili çalışmalar başlatılmasına yönelik karar alındığını belirtti. Gana resmi ajansında yer alan bilgilere göre Tat, ülkede domates salçası ve ketçap üretimi için tesis kurmayı planlıyor. Ajans haberinde Ganalı bakanın Koç Holding yöneticilerine ülkenin dört bölgesinde özel teşvik imkânları sunduğu bilgisine yer verdi. Haberde, "Koç yöneticileriyle çamaşır makinesi, klima, fırın, buzdolabı gibi beyaz eşya ürünlerine yönelik bir montaj tesisinin de kurulması gündemde. Bu yönde ön çalışmalar yapıldı" ifadesi kullanıldı. 2011'de Afrika'ya açılan Koç Holding, bu yatırımın ardından kıtanın üst bölgelerinde de büyüme hedefliyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, mayıs ayında Cape Town'daki ekonomi zirvesinde Afrika'nın yatırım açısından cazip olduğunu kıtada enerji yatırımlarıyla büyümeyi de planladıklarını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...