Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad'dan şaşırtan açıklama: "ABD destekli PKK/PYD güçleri vatan hainidir"

Düzenleyen:
Esad'dan şaşırtan açıklama: "ABD destekli PKK/PYD güçleri vatan hainidir"

DÜNYA Haberleri

Suriye'de rejim lideri Beşar Esad, ABD'nin ülkesinde DAEŞ'e karşı desteklediği PKK/YPG'li teröristleri "vatan haini" olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz ay Suriye'deki PKK/PYD'li teröristlerle birlikte çalışma sinyali veren ve teröristlerin Suriye'de polis gücü olarak görevlendirilebileceği haberlerini yalanlamayan Beşar Esad'dan beklenmedik bir çıkış geldi.

"PKK/PYD VATAN HAİNİDİR"

Hmeymim Askerî Üssü'nde Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin ile görüşmesi sonrası gazetecilere konuşan Esad "'Kürtler' olarak tanımlananlardan bahsederken aslında sadece Kürtlerden bahsetmiyoruz. Başta ABD olmak üzere yabancı bir ülkenin çıkarına hizmet edenler, vatan hainidir" dedi.

"DİĞER TARAFIN NE DEDİĞİNİN ÖNEMİ YOK"

Suriye'nin resmî haber ajansı SANA ise Esad'ın "Herhangi bir yabancı devletin komutasında çalışan, vatanına, halkına ve ordusuna karşı olan herkes diğer taraflarca adlandırılmasının önemi olmaksızın vatan hainidir" dediğini aktardı.

DEAŞ'LILARI KENTTEN TAHLİYE ETMİŞLERDİ

BBC ise geçtiğimiz ay yaptığı bir haberde, Rakka operasyonunun ardından DAEŞ militanlarının kenti aileleriyle birlikte terk etmeleri için gizli bir anlaşma yapıldığını ortaya koymuştu.

ŞAM, "KUZEY SURIYE FEDERASYONU"NU TANIMAMIŞTI

PYD geçen yıl "Kuzey Suriye Federasyonu"nun kurulduğunu ilan etmiş, Şam yönetimi ise böyle bir federal yapıyı tanımadığını açıklamıştı.

Suriye'nin kuzey bölgelerini kontrol eden PYD'nin silahlı kanadı YPG, ABD tarafından bölgede DAEŞ'e karşı mücadelenin önemli parçalarından birisi olarak kabul ediliyor.

ABD'nin hava desteği sağladığı Rakka operasyonunda da YPG önemli rol üstlenmişti. YPG, Rakka'ya giren Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) omurgasını oluşturuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...