Libya'da 36 bin çocuk acil yardıma muhtaç

Libya'da 36 bin çocuk acil yardıma muhtaç

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'da yaklaşık 400 bin göçmen arasında bulunan 36 bin çocuğun acil yardıma ihtiyacı olduğunu bildirdi.

BM Libya Misyonunun resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Libya'da yaklaşık 400 bin göçmen yaşadığı, bunlar arasında acil yardıma muhtaç 36 bin çocuk olduğu belirtildi.

Uyruklarına dair bilgi verilmeyen 14 binden fazla çocuğun aile ve yakınlarından uzak yaşadığına işaret edilen açıklamada, söz konusu rakamların BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine dayandırıldığı kaydedildi.

Bu yıl 15 bine yakın çocuğun ailesi olmaksızın Akdeniz'deki çeşitli tehlikelerin ardından İtalya'ya girdiği belirtilen açıklamada, yolda hayatını kaybeden çocuk sayısının ise 400 civarında olduğu aktarıldı.

Ülkelerindeki çatışmalar ve güvenlik sorunları nedeniyle Avrupa'ya ulaşmak isteyen çok sayıda Afrikalı göçmen Libya rotasını kullanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...