Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 milyon dolar bonus aldı, hepsini işçilerine dağıttı

3 milyon dolar bonus aldı, hepsini işçilerine dağıttı

DÜNYA Haberleri

Rusal'ın CEO'su Rus milyarder Oleg Deripaska, 3 milyon dolarlık bonus ödemesini çalışanlarına dağıttı.

Ünlü Rus milyarder Oleg Deripaska, bu yılki 3 milyon dolarlık bonus ödemelerini almayı reddederek çalışanları arasında dağıtılmasını istediğini açıkladı. Forbes Dergisi verilerine göre 8.5 milyar dolar servet sahibi olan Deripaska'nın 3 milyon dolarını çalışanları arasında pay etmesi çok da şaşılacak bir durum değil. Ancak Rus milyarderin böyle bir karar almasındaki en önemli sebeplerden biri olarak, adının karıştığı rüşvet skandalı gösteriliyor. Deripaska kısa bir süre önce rakipleri tarafından haraç kesme ve rüşvet vermekle suçlanmıştı. Her ne kadar suçlamalarda gerçeklik payı olmadığı ortaya çıkmış olsa da Deripaska, 3 milyon dolarını çalışanlara dağıtarak zarar gören itibarını bir nebze de olsa tamir etmiş olacak.
LENOVO CEO'SU DA YAPMIŞTI
Deripaska, çalışanları ile arasındaki gelir uçurumunu kapatmaya yönelik adım atan ilk CEO değil.
Geçtiğimiz yıl da teknoloji şirketi Lenovo'nın CEO'su Yang Yuanqing, 3 milyon dolarlık bonus ödemesini bazı çalışanlarına dağıtmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...