Bedia Akartürk: Trump’ın Kudüs kararı çok yanlış

Düzenleyen:
Bedia Akartürk: Trump’ın Kudüs kararı çok yanlış

MAGAZİN Haberleri

Sahnelerde 55. sanat yılını geride bırakan Türk halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk, ABD Başkanı Donald Trump’a öfkeli. Geçtiğimiz ay “55. Sanat Yılı” özel albümünü çıkaran Akartürk, ‘magazinsortie.com’a röportaj verdi.

ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesini değerlendiren usta yorumcu şöyle konuştu: Ben Kudüs’e gittim ve oraları gördüm. Çok şükür Allah bana nasip etti. Orası peygamberler şehri. Davud Peygamber, Süleyman Peygamber orada hep. Birçok kutsal mekân var; onlar ‘tapınak’ diyorlar tabii. Yahudiler hâlen orada duvarın dibinde sanduka arıyorlar. Hazreti Muhammed’in miraca başlama noktası Mescid-i Aksa orada. Kudüs, bütün dinlerce kutsal bir yer. Her yerde peygamberler yürümüş. Hazreti Rabia’nın mezarı bile orada. Hazreti Yusuf’un mezarı orada, babasının mezarı orada. Trump’ın aldığı bu karar çok yanlış. Müslümanlar için de, diğerleri için de çok kötü. Dilerim bu yanlıştan dönülür, savaşlar son bulur, insanlar huzur içinde birlikte yaşarlar. Allah kötülükten korusun, insanlar harap olmasın...

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...