Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arnavutluk Parlamentosu karıştı

Düzenleyen:
Arnavutluk Parlamentosu karıştı

DÜNYA Haberleri

Arnavutluk Parlamentosunda geçici başsavcının bu göreve kalıcı olarak seçilmesini protesto eden milletvekilleri parlamento salonuna sis bombası attı.

Arnavutluk Parlamentosunda yapılan oturumda Aralık başında görev süresi sona eren Başsavcı Adriatik Llalla'nın yerine Arta Marku seçildi. 140 sandalyeli mecliste 60 milletvekili Marku için oy kullanırken 2 milletvekili "hayır" oyu verdi. 2 milletvekilinin çekimser kaldığı oylamanın ardından Marku, milletvekilleri önünde yemin etti.

Ancak muhalefet milletvekilleri, geçici başsavcının seçilmesinin anayasaya aykırı olduğu ileri sürerek oturumun devam ettiği sırada salona sis bombası attı, salon pembeye boyandı. Milletvekilleri arasında da arbede yaşandı.

Parlamento binası önünde de gösteriler vardı. Göstericilerin polis kordonunu aşmaya çalıştığı sırada çıkan arbedede bazı polisler ile göstericiler yaralandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...